Pečená dýně s vejci

Moje hodnocení
18x

V tomto receptu využijete máslovou dýni, kterou poznáte úplně jednoduše. Má tvar hrušky a je naprosto ideální na grilování, restování nebo právě zapékání. :)

4 porce
60 minut

Suroviny

  • ghí máslo 2 lžíce
  • máslová dýně 800–1000 g
  • cherry rajčata 250 g
  • špenát 80 g
  • vejce 6 ks
  • nastrouhaný čedar 100 g
  • sůl 1–1 a 1/2 lžičky
  • pepř
  • pár listů čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Umytou dýni nakrájejte na 1cm kostičky. Dýni neloupejte, jen ji zbavte semínek.
  2. Předehřejte troubu na 190 °C. Připravte velkou pánev, na které rozpalte 2 lžíce ghí másla.
  3. Do pánve vhoďte kostky dýně a celá cherry rajčátka, promíchejte, osolte, lehce opepřete a dejte péct na 25–30 min.
  4. Vyndejte z trouby a přimíchejte listy špenátu. Vraťte na 5 minut do trouby, potom opatrně vytvořte ze zeleniny hromádky, kam následně vyklepněte jednotlivá vajíčka.
  5. Vejce jemně osolte a opepřete, posypte sýrem a dejte zpět do trouby na dalších 5–8 min na 210 °C. Na závěr ozdobte bazalkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty