Suroviny
- přepuštěné máslo (ghí máslo) 2 lžíce
- máslová dýně 800–1000 g
- cherry rajčata 250 g
- špenát 80 g
- vejce 6 ks
- čedar (nastrouhaný ) 100 g
- bazalka (pár listů čerstvé )
- sůl 1–1 a 1/2 lžičky
- pepř
Postup přípravy
- Umytou dýni nakrájejte na 1cm kostičky. Dýni neloupejte, jen ji zbavte semínek.
- Předehřejte troubu na 190 °C. Připravte velkou pánev, na které rozpalte 2 lžíce ghí másla.
- Do pánve vhoďte kostky dýně a celá cherry rajčátka, promíchejte, osolte, lehce opepřete a dejte péct na 25–30 min.
- Vyndejte z trouby a přimíchejte listy špenátu. Vraťte na 5 minut do trouby, potom opatrně vytvořte ze zeleniny hromádky, kam následně vyklepněte jednotlivá vajíčka.
- Vejce jemně osolte a opepřete, posypte sýrem a dejte zpět do trouby na dalších 5–8 min na 210 °C. Na závěr ozdobte bazalkou.
Pečená dýně s vejci 2 Zdroj: P&G Foodies
Pečená dýně s vejci 3 Zdroj: P&G Foodies