Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky

Rychlá večeře: Zeleninová směs s tymiánem a sázenými vejci

Moje hodnocení
8x

Tento recept je jako stvořený pro zpracování zbytků! Do této pestré směsi se dá použít jakákoli zelenina, kterou máte po ruce, například zbytky uvařené růžičkové kapusty, brokolice nebo cherry rajčata. Uvařenou zeleninu je možné přidat během posledních pár minut stejně jako konzervované luštěniny. Zbytky vařených steaků, kuřete, vepřového nebo kousků lososa jídlu dodají bílkoviny.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi ohřejte na střední až vysokou teplotu 3 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a brambory, důkladně osolte a opepřete a smažte zhruba 12 minut, dokud brambory nezměknou a nezezlátnou. Přidejte česnek a smažte ještě zhruba 2 minuty, dokud česnek nezměkne. Přendejte směs do mísy.
  2. Pánev neotírejte a znovu ji zahřejte na střední až vysokou teplotu. Ohřejte v pánvi 2 lžíce olivového oleje a přidejte houby. Osolte, opepřete a smažte zhruba 4 minuty, dokud houby nezměknou a neztmavnou. Přendejte houby do mísy s bramborami.
  3. Pánev opět neotírejte a ještě jednou ji zahřejte na střední až vysokou teplotu. Ohřejte v horké pánvi zbylé 2 lžíce olivového oleje a přidejte cukety a papriku. Osolte, opepřete a smažte zhruba 4 minuty, dokud zelenina nezměkne. Vraťte do pánve brambory a houby a všechno smíchejte. Přidejte tymián a vařte zhruba 2 minuty, dokud se všechny přísady neprohřejí. Osolte, opepřete a na nízkou teplotu udržujte jídlo v teple.
  4. V nepřilnavé pánvi rozpusťte na střední až vysokou teplotu máslo. Rozklepněte do pánve 3 vejce a smažte je 4–5 minut, dokud nebudou zčásti tuhá a zčásti tekutá. Přendejte naběračkou zeleninovou směs na talíře a obracečkou navrch umístěte vejce. Ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky


Přečtěte si také

Recepty