Předkrm
- tuňákové telecí neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
Postup přípravy
Telecí kýtu ovážeme provázkem (aby měla tvar válečku) a opečeme na másle
Přidáme ančovičky, tuňáka, kapary a nakrájenou mrkev
Restujeme asi 5 minut a poté necháme dojít v troubě
Asi hodinu na 100 stupňů, ne více
Poté upečené telecí vyndáme a dáme vychladit
Ostatní ingredience (tuňák, ančovičky a mrkev) rozmixujeme a smícháme s majonézou
Nakrájíme studené telecí na tenké plátky a přelijeme omáčkou
Předkrm
Vitello tonnato – tuňákové telecí
Ingredience:
- 600 g telecí kýty
- tuňák ve vlastní šťávě v plechovce
- 1 mrkev
- 1 polévková lžíce kapary
- 1/2 konzervy ančoviček
- 1 polévková lžíce másla
- 3 lžíce majonézy
- sůl, pepř