Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
 - eidam 250 g
 - smetana ke šlehání 250 ml
 - hermelín 1
 - brambory 2 kg
 - slanina 150 g
 - cibule 1
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
- Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme na pánvi, poté vložíme do trouby a při 180 stupních necháme dojít. Pečeme asi 20minut.
 - Brambory nakrájíme na kousky a necháme uvařit do změknutí. Poté přidáme osmahnutou cibulku, kterou necháme zesklovatět s pokrájenou anglickou slaninou nebo špekem. Přidáme i část pokrájené jarní cibulky a dohromady rozšťoucháme.
 - Sýry na omáčku nastrouháme a rozpustíme za stálého míchání ve smetaně.
 
Autor receptu: Patrik Pehl