Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- eidam 250 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- hermelín 1
- brambory 2 kg
- slanina 150 g
- cibule 1
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme na pánvi, poté vložíme do trouby a při 180 stupních necháme dojít. Pečeme asi 20minut.
- Brambory nakrájíme na kousky a necháme uvařit do změknutí. Poté přidáme osmahnutou cibulku, kterou necháme zesklovatět s pokrájenou anglickou slaninou nebo špekem. Přidáme i část pokrájené jarní cibulky a dohromady rozšťoucháme.
- Sýry na omáčku nastrouháme a rozpustíme za stálého míchání ve smetaně.
Autor receptu: Patrik Pehl