Postup přípravy
Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na pět stejně velkých kousků
Lehce je pomocí dlaně promáčkneme a vytvarujeme, poté naložíme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním olivového oleje a grilovacího koření, soli a pepře
Maso necháme hodinu marinovat, pak je zabalíme po obvodu do plátků anglické slaniny - můžeme si pomoci párátkem, aby vše hezky drželo
Opékáme na rozpálené pánvi, na kterou si vlijeme část marinády s olejem a kořením
Restujeme po obou stranách do doby, než je maso připravené nejlépe na stupeň medium (asi pět minut z každé strany)
Očištěné, pokrájené a uvařené brambory poskládáme do sádlem vymazané ohnivzdorné nádoby, doplníme pokrájenými kousky slaniny a cibule a vše promícháme
Dochutíme solí a pepřem a upečeme při 200 stupních dozlatova