Suroviny
- cibule 4 ks
- hovězí krk (nebo kližka) 800 g
- sůl
- pepř
- sádlo 3 lžíce
- česnek 8 stroužků
- červená paprika 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- zelená paprika 3 ks
- rajčatový protlak 1 lžíce
- mletá paprika (gulášová) 2 lžíce
- cherry rajčata 300 g
Videorecept na maďarský guláš se určitě bude hodit. A Ostravsky Gastrošef ho pro vás opět má připraven!
Postup přípravy:
- Na sádle pořádně zarestuj cibuli, do které přidej nahrubo nakrájený česnek, papriky a restuj dál asi 8 minut.
- Poté přidej rajčatový protlak, který minutu restuj, a přidej osolené a opepřené maso. Maso zatáhni a na tuku rozpusť mletou gulášovou papriku.
- Nakonec přidej cherry rajčátka. Hrnec přikryj poklicí a vlož do trouby na 150 °C asi na 2 hodiny. Do maďarského guláše se nepřidává vývar.
- Podle potřeby můžeš podlít malým množstvím vody.
A co další recepty na guláš? I ty máme!
Kdo chce, může zkusit ještě videorecept na gulášovou polévku.
Kompletní recept najdete ZDE: Gulášová polévka