Head
- vepřová kotleta 4 kusy
- vepřová krkovice 4 kusy
Postup přípravy
- bylinky 1 špetka
Head
Postup přípravy
1. Maso trochu naklepeme, osolíme, opepříme. Cibuli nakrájíme na středně silná kolečka a poklademe jí pekáč. Na cibuli naskládáme maso, na maso dáme rajčata nakrájená na kolečka – ale s množstvím to nepřeháníme! Trošku osolíme, pro chuť posypeme bazalkou a oreganem a dáme péct asi na 180 stupňů. Až bude maso téměř měkké, pekáč zalijeme smetanou a necháme dopéct. Nakonec postrouháme trochou nivy (nebo jiného oblíbeného sýra) a necháme v troubě ještě pět minut gratinovat.
2. Na přílohu zvolíme nové brambory, které jen dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Steré brambory oškrábeme. Měsíčky vyskládáme na plech a posypeme adžikou, bylinkami, posolíme. Zakapeme olivovým olejem a pečeme asi na 220 stupňů 15-20 minut.