Suroviny
- červená cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- houby (např. shiitake, hlíva ústřičná) 2 hrsti
- tymián 2 snítky
- rozmarýn 1 snítka
- zeleninový vývar 200 ml
- špagety 250 g
- parmazán 80 g
- suché bílé víno 60 ml
- smetana ke šlehání 150 ml
- hladkolistá petržel
- olivový olej
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
Postup přípravy
- Nejprve uvařte špagety dle návodu. Mezitím nakrájejte cibuli nahrubo, česnek nasekejte a houby nakrájejte na plátky.
- Na pánvi na olivovém oleji osmahněte cibuli, česnek, houby, přidejte bílé víno, nasekaný tymián a rozmarýn, nastrouhaný parmazán, zeleninový vývar a nechte svařit.
- Nakonec přilijte šlehačku, v případě potřeby trochu vody z vaření těstovin, opepřete, přidejte špetku cukru, uvařené špagety, promíchejte a můžete servírovat.
- Dozdobte například nasekanou petrželí a parmazánem.
- PRIMA TIP: Podrobné recepty z pořadu VE VARU najdete pohromadě ZDE
- Celé epizody pořadu VE VARU můžete shlédnout na prima+ ZDE