Kandované kaki

Moje hodnocení
3x

Tuto dobrotu přivítáte, až budete zdobit dezert nebo až vás bude honit mlsná. V kaki kandovaném s třtinovým cukrem ucítíte exotiku a sladké dálky. Stačí se zakousnout.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • kaki Persimon Bouquet 3 ks
  • třtinový cukr 200 g
  • citron 1 ks

null

Postup přípravy

  1. Kaki nakrájejte na co nejtenčí plátky, jaké pomocí nože dokážete a rozložte na plech s pečicím papírem.
  2. Každý kousek kaki posypte třtinovým cukrem a pokapejte citronovou šťávou.
  3. Vložte do na 100 °C předehřáté trouby a nechte kaki sušit, dokud nezmizí šťáva a kaki se nestáhne a nezkroutí.
  4. Takto můžete servírovat jako dobrotu jen tak nebo jím ozdobit dezert.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty