Postup přípravy
Do studené vody vložíme kuřecí skelet a divoké koření s libečkem a přivedeme k varu omytou, očištěnou kořenovou zeleninu, pokrájíme na přijatelné kousky a společně s cibulí na čtvrtky orestujeme na troše tuku
Mezitím, co se nám vaří vývar, si připravíme drobení: smícháme dvě vejce s krupicí a špetkou soli a vypracujeme tuhé těsto, které následovně nastrouháme nahrubo a necháme usušit
Připravené drobení nasypeme do vroucí vody a vaříme 2–3 minuty
Hotový vývar přecedíme a vložíme do něj připravenou zeleninu a dochutíme solí, pepřem – do hotového vývaru vkládáme malé množství domácího drobení
Polévka:
Staročeský kuřecí vývar se zeleninou a domácím drobením
Ingredience – vývar:
kuřecí skeletkořenová zeleninacibuledivoké kořenícelý pepřnové kořenílibeček
Ingredience – drobení:
dvě vejcekrupicešpetka soli