návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Francouzské tousty se skořicí

4 porce
do 30 minut
Francouzské tousty se skořicí
Autor: Vejce na 100 způsobů Francouzské tousty se skořicí
Francouzský toust je jednoduchý způsob, jak z vajec vytvořit opravdu luxusní snídani, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat. Neodmyslitelně k němu patří skořice, což je úžasné a všestranné koření, které si oblíbíte, protože s ním vylepšíte nejen svoji snídani, ale i odpolední kávu, moučníky, koláče nebo sušenky.
Reklama

Skořici najdete v našem receptu hned dvakrát. Kromě toho, že mezi tousty mažeme skořicové máslo, tak je i obalujeme ve směsi z vajec a skořice. Náš skořicový toust můžete servírovat s čerstvými jahodami či borůvkami nebo třeba i jablečným kompotem. Je to jen na vás.

Reklama

Postup

  1. Nejdříve si připravte skořicové máslo. Smíchejte dohromady změklé máslo, vanilkový cukr, krupicový cukr a skořici. Vytvořte z něj pomocí vidličky nebo lžíce krémovou pastu.
  2. Polovinu krajíců toustového chleba natřete silnou vrstvou skořicového másla a přiklopte je zbylými krajíci. Přimáčkněte.
  3. V míse vyšlehejte vejce, mléko, skořici a krupicový cukr. Mezitím na velké pánvi při střední teplotě rozpusťte máslo. Vložte na několik vteřin všechny sendviče do vaječné směsi, pak je otočte a opět chvíli počkejte. Chléb by měl být celý obalen ve směsi, ale neměl by být až moc nasáklý. Vždy je lepší namáčet pouze jeden sendvič, abyste se mu mohli náležitě věnovat.
  4. Na pánev s máslem pomalu vkládejte jeden sendvič za druhým. Každý přitom posypte perlovým cukrem. Smažte na každé straně 2–3 minuty, dokud pěkně nezezlátnou. Perlový cukr mezitím zkaramelizuje a vytvoří sladkou krustu. 
  5. Francouzské tousty podávejte ještě horké posypané moučkovým cukrem.
Reklama

PRIMA TIP: Pokud si chcete připravit domácí vanilkový cukr, stačí jen vanilkové lusky podélně rozříznout a tupou hranou nože z nich vyškrábnout vanilková semínka. Ty se dají použít přímo při vaření nebo pečení. Lusk, který vám zbyde, můžete ale omýt, osušit a dát do nádoby s cukrem. Za pár dní cukr krásně provoní a vy budete mít svůj domácí vanilkový cukr.

Francouzské tousty se skořicí
Autor: Vejce na 100 způsobů Francouzské tousty se skořicí

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: Snídaně , Francouzské kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama