Rok v Green Table

Pečené langoše s trhanou hlívou a zakysanou smetanou

Moje hodnocení
1x

Nádherný příklad oblíbené české klasiky, která ve zdravé verzi chutná ještě lépe než originál.

4 porce
60 minut

Langoše

Trhaná hlíva

Postup přípravy

  1. Podmáslí promíchejte s moukou, solí a kypřicím práškem na hladké těsto. Použít můžete vařečku nebo robot s nástavcem hnětací hák. Pokud je těsto i po dostatečném prohnětení stále řídké, přisypte trochu mouky.
  2. Dva plechy vyložte pečicím papírem a zlehka ho potřete olejem. Troubu předehřejte na 200 °C.
  3. Z těsta odkrajujte lžící větší kousky, vyválejte je nebo roztáhněte prsty na placku a skládejte je s rozestupy na připravené plechy. Zastříkněte je olejem a pečte v předehřáté troubě dozlatova, zhruba 15 minut podle velikosti. Pokud do langoše zapíchnete špejli, vyjde ven suchá.
  4. Mezitím oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké proužky. Hlívu propláchněte a natrhejte ji na delší kousky. Ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli dozlatova. Česnek oloupejte, rozetřete nebo prolisujte k cibuli, přisypte hlívu a kmín, osolte, opepřete a zprudka opékejte zhruba 5 minut, až hlíva změkne.
  5. Upečené langoše potřete zakysanou smetanou a poklaďte ho hlívou. Ozdobte zeleninou a bylinkami a ihned podávejte.

Vyzkoušejte také recept na tradiční smažené kynuté langoše podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Rok v Green Table

Miluše Makó Rok v Green Table

Maďarský dědeček zelinář probudil v Miluši Makó celoživotní lásku k zelenině, její maminka šéfkuchařka touhu vařit. S prvními zkušenostmi z rodinné restaurace zamířila Miluše Makó na hotelovou školu a po jejím absolvování se rozhodla ukázat krásu, barvitost, chuťovou pestrost i nekonečnou kreativitu zeleniny i hostům v olomouckém podniku Koza zůstala celá. Teď její lahodná vegetariánská a veganská jídla ochutnáte v pražské restauraci Green Table v pasáži Florentinum. Vévodí jí velké hydroponické skleníky, kde Miluše pěstuje bylinky. A zde také vznikala její kuchařka Rok v Green Table, ve které představuje zajímavé lokální i světové bezmasé recepty podle sezony. Suroviny využívá maximálně beze zbytku, a přitom dbá na rychlou a snadnou přípravu. Jídla skládá nejen vizuálně a chuťově, ale i nutričně vyváženě, a tak si můžete být jistí, že budete mít dostatek energie, vitaminů i minerálů a zároveň si skvěle pochutnáte.

www.greentable.cz


Přečtěte si také

Recepty