návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem

4 porce
nad 2 hodiny
Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem
Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem Autor: Na Talířek.cz - Petra Novotná
Langoše nesmažte na tuně oleje, ale prostě a jednoduše upečte na plechu. Něco jako třeba pita chleba. Zatímco děti budou matlat těsto, vy naházejte do hrnce ingredience na kečup, přiklopte a je hotovo. Je to vážně brnkačka!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Langoše: mouku smíchejte nejdřív se solí, pak vmíchejte sušené droždí.
  2. Pak přidejte 3 lžíce olivového oleje a nakonec všechno zalijte perlivou vodou.
  3. Nechte robota, aby těsto s droždím prohnětl, pokud robota nemáte, zpracujte těsto pěkně ručně. Trvá to i 15 minut.
  4. Těsto by se mělo odlepovat od stran misky a mělo by držet v kompaktní kouli. Pokud je moc lepivé, přidejte mouku. Pokud naopak nedrží pohromadě a zdá se drobivé, přidejte ještě vodu. Těsto určitě sledujte, protože každá mouka se chová trochu jinak.
  5. Odložte, přikryjte a nechte kynout asi 1 hodinu. Můžete udělat třeba kečup nebo s dětmi zhlédnout jejich oblíbenou pohádku.
  6. Po 1 hodině si rozpalte troubu (ideálně na 220 °C horkovzduch) a udělejte z těsta placky. Mělo by jich být 6–8. Rozválejte je klidně pomocí válečku, ale nesmí být uplně tenké. Nechte je tlusté zhruba 0,5–1 cm.
  7. Placky si potřebují ještě 15 minut odpočinout, než je šoupnete do trouby, a pak už je pečte, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Trvá to asi 7 minut. 
  8. Kečup: Všechny ingredience dejte ho nějakého hrnce nebo rendlíčku, přiklopte a nechte na středním plameni vařit asi 20 minut, než se rozvaří a omáčka trochu zhoustne (nevyvaří se všechna voda). Měla by hustotou alespoň trochu připomínat kečup.
  9. Můžete si pomoct tyčovým mixérem, ale vyndejte předtím nové koření, hřebíček a bobkový list!
  10. Používejte jako klasický kečup.
Reklama

Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem Foto:

Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem Foto:

Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem Foto:

Pečené langoše s velmi rychlým domácím kečupem, foto: Na Talířek.cz - Petra Novotná

Na talířek.cz Foto: Co si dáme na talířek?

Jmenuji se Petra, jsem Ambassador ve společnosti Jamie Oliver Food Revolution a se svojí dcerou Lindou vám chci ukázat, že vaření s dětmi může být skvělá zábava. Pojďme děti přirozeně naučit jíst dobře, poznat kvalitní suroviny, nestresovat je tím, co můžou a nemůžou, a hlavně se naučme užít si společný čas v kuchyni.

Na našem společném blogu Natalířek.cz najdete recepty, videa, postřehy a tipy, které vám snad přinesou tu správnou inspiraci pro vaření s dětmi a pro děti.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama