Voňavé indické lemon chicken
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Voňavé indické lemon chicken
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, vložte do misky, osolte, přidejte kurkumu a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu jogurtu.
-
Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc.
-
Na hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, přidejte nastrouhaný zázvor a česnek, koření a chvilku restujte.
-
Pozor na zhnědnutí česneku, aby nezhořkl. Poté vložte maso a orestujte ze všech stran. Důkladně omytý citron nakrájejte na plátky a vložte orestovat k masu.
-
Zalijte rajčatovou passatou, šťávou z citronu, podlijte lehce vodou a nechte dusit cca 15 minut. Zkontrolujte, dochuťte případně solí a cca lžící cukru a vařte ještě 10 minut.
-
Nakonec vmíchejte zbytek jogurtu na zjemnění, naposledy dochuťte a můžete podávat. Jako přílohu zvolte naan nebo chapati, popř. rýži.
Voňavé indické lemon chicken 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Voňavé indické lemon chicken 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno