zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Voňavé indické lemon chicken
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Voňavé indické lemon chicken

Voňavé indické lemon chicken

Hodnoceno: 6x
Indická jídla se v posledních letech těší velké oblibě. Krémové omáčky jako příloha rýže nebo chlebová placka a hlavně hromada koření. Také jste jí propadli? Uvařte si doma indické lemon chicken.
do 2 hodin
2–3 porce

reklama

Suroviny (2–3 porce)

Postup

  1. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, vložte do misky, osolte, přidejte kurkumu a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu jogurtu.
  2. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  3. Na hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, přidejte nastrouhaný zázvor a česnek, koření a chvilku restujte.
  4. Pozor na zhnědnutí česneku, aby nezhořkl. Poté vložte maso a orestujte ze všech stran. Důkladně omytý citron nakrájejte na plátky a vložte orestovat k masu.
  5. Zalijte rajčatovou passatou, šťávou z citronu, podlijte lehce vodou a nechte dusit cca 15 minut. Zkontrolujte, dochuťte případně solí a cca lžící cukru a vařte ještě 10 minut.
  6. Nakonec vmíchejte zbytek jogurtu na zjemnění, naposledy dochuťte a můžete podávat. Jako přílohu zvolte naan nebo chapati, popř. rýži.
Voňavé indické lemon chicken
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Voňavé indické lemon chicken

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.