Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Voňavé indické lemon chicken

Moje hodnocení
8x

Indická jídla se v posledních letech těší velké oblibě. Krémové omáčky jako příloha rýže nebo chlebová placka a hlavně hromada koření. Také jste jí propadli? Uvařte si doma indické lemon chicken.

2 porce
60 minut
indická

Suroviny

  • kuřecí prsa nebo vykostěná stehna 3 ks
  • citron (citrony) 1–2 ks (dle velikosti)
  • česnek 3 velké stroužky
  • nastrouhaný zázvor 1 lžíce
  • třtinový cukr (bílý jogurt) 150 g
  • rajčatová passata 200 ml
  • koření garam masala 1 lžíce
  • kurkuma 2 lžičky
  • římský kmín (mletý římský kmín) 1 lžička
  • mletý koriandr 1 lžička
  • sladká paprika 2 lžičky
  • drcené chilli 1 lžička (dle chuti)
  • trocha cukru
  • sůl
  • ghí

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, vložte do misky, osolte, přidejte kurkumu a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu jogurtu.
  2. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc.
  3. Na hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, přidejte nastrouhaný zázvor a česnek, koření a chvilku restujte.
  4. Pozor na zhnědnutí česneku, aby nezhořkl. Poté vložte maso a orestujte ze všech stran. Důkladně omytý citron nakrájejte na plátky a vložte orestovat k masu.
  5. Zalijte rajčatovou passatou, šťávou z citronu, podlijte lehce vodou a nechte dusit cca 15 minut. Zkontrolujte, dochuťte případně solí a cca lžící cukru a vařte ještě 10 minut.
  6. Nakonec vmíchejte zbytek jogurtu na zjemnění, naposledy dochuťte a můžete podávat. Jako přílohu zvolte naan nebo chapati, popř. rýži.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty