Suroviny
- kuřecí prsa (nebo vykostěná stehna) 3 ks
- citron 1–2 ks (dle velikosti)
- česnek 3 velké stroužky
- zázvor (nastrouhaný ) 1 lžíce
- bílý jogurt 150 g
- rajčatová passata 200 ml
- koření garam másala 1 lžíce
- kurkuma 2 lžičky
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- sladká paprika 2 lžičky
- chilli (drcené ) 1 lžička (dle chuti)
- cukr trocha
- přepuštěné máslo (ghí)
- sůl
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, vložte do misky, osolte, přidejte kurkumu a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu jogurtu.
- Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, nejlépe přes noc.
- Na hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, přidejte nastrouhaný zázvor a česnek, koření a chvilku restujte.
- Pozor na zhnědnutí česneku, aby nezhořkl. Poté vložte maso a orestujte ze všech stran. Důkladně omytý citron nakrájejte na plátky a vložte orestovat k masu.
- Zalijte rajčatovou passatou, šťávou z citronu, podlijte lehce vodou a nechte dusit cca 15 minut. Zkontrolujte, dochuťte případně solí a cca lžící cukru a vařte ještě 10 minut.
- Nakonec vmíchejte zbytek jogurtu na zjemnění, naposledy dochuťte a můžete podávat. Jako přílohu zvolte naan nebo chapati, popř. rýži.
Voňavé indické lemon chicken 2 Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno