Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Moravský třený beránek

1 ks porce
do 1 hodiny
Moravský třený beránek
Moravský třený beránek Autor: archiv Billa
Velikonoce se blíží mílovými kroky a je načase přemýšlet, které dobroty připravíte na slavnostní stůl. Pokud ctíte tradice, bez beránka se neobejdete a my pro vás máme recept na beránka z Moravy :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Máslo, 4 žloutky a cukr utřete do pěny. Poté přidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Na závěr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané dotuha.
  2. Těsto vlijte do formy na beránka vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový.
  3. Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.
Reklama

Moravský třený beránek  Foto:

Moravský třený beránek, foto archiv Billa

Další neotřelé velikonoční recepty z domova i ze světa najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března: 

 

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama