reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Luxusní koprová omáčka
Autor: Marek Kučera Luxusní koprová omáčka

Luxusní koprová omáčka

Hodnoceno: 3x
Láska, anebo také nenávist na první pohled – koprovka vzbuzuje silné emoce. My si ale troufáme tvrdit, že druhá reakce je důsledkem lajdáckého přístupu k této malé perle naší kuchyně, a že dáte-li jí šanci podle příkladu nestorky mezi našimi kuchařkami Juliany A. Fialové, může se nenávist rychle změnit v lásku.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

K podávání:

reklama

Postup

  1. Smetanu lehce osolte, promíchejte s moukou, přidejte pouze stonky kopru a v silnostěnném kastrolu za stálého míchání pozvolna vařte asi 10 minut. Vyndejte stonky kopru a do omáčky vmíchejte žloutky, rozšlehané s trochou smetany. Omáčku pozvolna zahřejte, ale jen k bodu varu.
  2. Nakonec do omáčky vmíchejte najemno nasekané lístky kopru, osolte ji, oslaďte a dotáhněte octem podle chuti. Podávejte s vařeným hovězím masem nakrájeným přes vlákno na plátky (nebo s vejci uvařenými tak, aby žloutek zůstal ještě vláčný), a s knedlíky nebo vařenými bramborami.

PRIMA TIP: Pokud chcete, aby omáčka měla obzvlášť delikátní koprový nádech, povařte kopr zvlášť v troše vody s několika kapkami octa a omáčku dochuťte jen koprovým odvarem – kopr přeceďte přes sítko a obsah sítka ještě dobře vymačkejte. 

Luxusní koprová omáčka
Autor: Marek Kučera Luxusní koprová omáčka

reklama

Související témata: kopr , koprová omáčka , Hlavní jídla , Česká kuchyně

reklama