Suroviny
K podávání
- hovězí maso (vařené přední ) asi 750 g
Postup přípravy
- Smetanu lehce osolte, promíchejte s moukou, přidejte pouze stonky kopru a v silnostěnném kastrolu za stálého míchání pozvolna vařte asi 10 minut. Vyndejte stonky kopru a do omáčky vmíchejte žloutky, rozšlehané s trochou smetany. Omáčku pozvolna zahřejte, ale jen k bodu varu.
- Nakonec do omáčky vmíchejte najemno nasekané lístky kopru, osolte ji, oslaďte a dotáhněte octem podle chuti. Podávejte s vařeným hovězím masem nakrájeným přes vlákno na plátky (nebo s vejci uvařenými tak, aby žloutek zůstal ještě vláčný), a s knedlíky nebo vařenými bramborami.
PRIMA TIP: Pokud chcete, aby omáčka měla obzvlášť delikátní koprový nádech, povařte kopr zvlášť v troše vody s několika kapkami octa a omáčku dochuťte jen koprovým odvarem – kopr přeceďte přes sítko a obsah sítka ještě dobře vymačkejte.