Suroviny
- máslo 2 lžíce
 - pórek 40 g
 - mrkev 1 ks
 - brambory 2 ks
 - zeleninový vývar 700 ml
 - sůl
 - smetana 200 ml
 - citronová šťáva
 - filet z lososa (bez kůže) 200 g
 - kopr 1 snítka
 
Postup přípravy
- Na másle v hrnci nechte zesklovatět najemno nakrájený pórek, pak přidejte na čtvrtkolečka nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájené oloupané brambory.
 - Zeleninu zalijte rybím vývarem (kdo nemá rád intenzivní chuť ryby, lze použít zeleninový), osolte a pod pokličkou nechte probublávat, dokud brambory a mrkev nezměknou.
 - Do polévky pak přilijte smetanu, zakápněte trochou citronu a nechte krátce provařit.
 - Nakonec přidejte na kousky nakrájeného lososa, kterého nechte v polévce vařit asi 5 minut. Pak polévku stáhněte z plotny, vsypte nasekaný kopr a promíchejte.