návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Krůtí ragú se žampiony

4 porce
do 1,5 hodiny
Krůtí ragú se žampiony
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Krůtí ragú se žampiony
Maso krůty nabývá v posledních letech na popularitě a není divu. Je jemné, dietní a jeho lehká chuťová nevýraznost je pro kreativní kuchaře výzvou. Tady jedna je – v duchu klasické vysoké gastronomie. Maso je přímo delikátní a omáčka díky silnému vývaru neobyčejně výrazná.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte celer, cibuli, česnek, tymián, bobkové listy, kuličky pepře a 1 lžíci soli. Přidejte maso, zalijte vínem a 1 litrem vody a uveďte do varu. Plamen snižte, hrnec částečně zakryjte a mírným varem vařte asi 1 hodinu, až bude maso měkké. Občas seberte vytvořenou pěnu.
  2. Děrovanou naběračkou přesuňte maso do mísy a vývar přeceďte do odměrného džbánku. Budete potřebovat nejméně 750 ml vývaru, takže je-li třeba, dolijte ho vodou. Vařenou zeleninu z hrnce vyhoďte a hrnec vytřete kuchyňským papírem, mýt ho nemusíte. Vraťte do něj vývar, přidejte oloupané cibulky, osmažené houby a maso a povařte asi 10 minut. Vývar by měl asi o třetinu zredukovat.
  3. Žloutky prošlehejte se smetanou a směs pomalu vlijte k ragú, povařte ještě 2 minuty. Ragú podávejte s vařenými širšími nudlemi nebo s rýží.
Reklama

Krůtí ragú se žampiony 2 Foto: Krůtí ragú se žampiony; foto: L. A. CREATIVE FOOD

Další jarní recepty najdete v nejnovějším čísle našeho časopisu:

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama