archiv Kikkoman

Korejské palačinky s jarní cibulkou

Moje hodnocení
5x

Korejské palačinky neboli Pajeon – receptů na ně je nesčetně! Ten dnešní je přizpůsobený tak, abyste ho mohli zvládnout i z běžně dostupných surovin. Připravte si nadýchanou slanou palačinku, kde hraje hlavní roli jarní cibulka, můžete do ní ale přidat i jinou zeleninu nebo mořské plody. A dejte si záležet i na omáčce k namáčení!

2 porce
30 minut
asijská

Omáčka

Palačinky

Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte omáčku. V malém hrnci krátce svařte všechny uvedené suroviny – sójovou omáčku Kikkoman, med, šťávu z limety, olej, trochu vody, nadrcený česnek a chilli vločky.
  2. Mezitím v míse rozmíchejte rozšlehané vejce s perlivou vodou a troškou omáčky, kterou jste si připravili před chvílí.
  3. Rozmíchejte hladkou mouku se škrobem, cukrem a špetkou pepře. Tuto sypkou směs nyní postupně ruční metlou zašlehejte k tekuté směsi, vznikne řídké těstíčko. Ochutnejte ho a dle chuti dosolte.
  4. Mrkev nakrájejte na tenké nudličky julienne a jarní cibulky rozkrojte podélně napůl i se zelenou částí.
  5. Na velké pánvi na lžíci sezamového dejte restovat polovinu jarních cibulek a mrkví, až začnou lehce zlátnout, zalijte je polovinou těstíčka. Palačinku smažte z obou stran. U druhé palačinky postup opakujte. Hotové je pak nakrájejte a podávejte s omáčkou.

PRIMA TIP: Pokud chcete přípravu tohoto receptu urychlit či zjednodušit, můžete jako dip k namáčení použít omáčku Kikkoman Ponzu Citrus, což je sójová omáčka ochucená šťávou z citrusů.

Chcete ještě více inspirace? Vyzkoušejte připravit pikantní kuřecí špízy s rajčatovou salsou podle videoreceptu:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Kikkoman


Přečtěte si také

Recepty