Omáčka
- sójová omáčka (Kikkoman) 50 ml
- med 2 lžičky
- limetková šťáva z 1/2 limety
- voda 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- česnek (drcený) 1 stroužek
- chilli (drcené ) 1 špetka
Palačinky
- mrkev (malá ) 1–2 ks
- hladká mouka 1/2 hrnku
- perlivá voda (studená nebo minerálka) 1/2 hrnku
- vejce 1 ks
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- omáčky (připravená omáčka (viz výše)) 1 lžíce
- cukr 1 špetka
- sezamový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- jarní cibulka 4 ks
Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:
Postup přípravy
- Nejprve připravte omáčku. V malém hrnci krátce svařte všechny uvedené suroviny – sójovou omáčku Kikkoman, med, šťávu z limety, olej, trochu vody, nadrcený česnek a chilli vločky.
- Mezitím v míse rozmíchejte rozšlehané vejce s perlivou vodou a troškou omáčky, kterou jste si připravili před chvílí.
- Rozmíchejte hladkou mouku se škrobem, cukrem a špetkou pepře. Tuto sypkou směs nyní postupně ruční metlou zašlehejte k tekuté směsi, vznikne řídké těstíčko. Ochutnejte ho a dle chuti dosolte.
- Mrkev nakrájejte na tenké nudličky julienne a jarní cibulky rozkrojte podélně napůl i se zelenou částí.
- Na velké pánvi na lžíci sezamového dejte restovat polovinu jarních cibulek a mrkví, až začnou lehce zlátnout, zalijte je polovinou těstíčka. Palačinku smažte z obou stran. U druhé palačinky postup opakujte. Hotové je pak nakrájejte a podávejte s omáčkou.
PRIMA TIP: Pokud chcete přípravu tohoto receptu urychlit či zjednodušit, můžete jako dip k namáčení použít omáčku Kikkoman Ponzu Citrus, což je sójová omáčka ochucená šťávou z citrusů.