Omáčka
- sójová omáčka (Kikkoman) 50 ml
 - med 2 lžičky
 - limetková šťáva z 1/2 limety
 - voda 2 lžíce
 - sezamový olej 1 lžíce
 - česnek (drcený) 1 stroužek
 - chilli (drcené ) 1 špetka
 
Palačinky
- mrkev (malá ) 1–2 ks
 - hladká mouka 1/2 hrnku
 - perlivá voda (studená nebo minerálka) 1/2 hrnku
 - vejce 1 ks
 - kukuřičný škrob 1 lžíce
 - omáčky (připravená omáčka (viz výše)) 1 lžíce
 - cukr 1 špetka
 - sezamový olej
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 - jarní cibulka 4 ks
 
Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:
    
    
Postup přípravy
- Nejprve připravte omáčku. V malém hrnci krátce svařte všechny uvedené suroviny – sójovou omáčku Kikkoman, med, šťávu z limety, olej, trochu vody, nadrcený česnek a chilli vločky.
 - Mezitím v míse rozmíchejte rozšlehané vejce s perlivou vodou a troškou omáčky, kterou jste si připravili před chvílí.
 - Rozmíchejte hladkou mouku se škrobem, cukrem a špetkou pepře. Tuto sypkou směs nyní postupně ruční metlou zašlehejte k tekuté směsi, vznikne řídké těstíčko. Ochutnejte ho a dle chuti dosolte.
 - Mrkev nakrájejte na tenké nudličky julienne a jarní cibulky rozkrojte podélně napůl i se zelenou částí.
 - Na velké pánvi na lžíci sezamového dejte restovat polovinu jarních cibulek a mrkví, až začnou lehce zlátnout, zalijte je polovinou těstíčka. Palačinku smažte z obou stran. U druhé palačinky postup opakujte. Hotové je pak nakrájejte a podávejte s omáčkou.
 
PRIMA TIP: Pokud chcete přípravu tohoto receptu urychlit či zjednodušit, můžete jako dip k namáčení použít omáčku Kikkoman Ponzu Citrus, což je sójová omáčka ochucená šťávou z citrusů.