Kokosová rýže s marinovanými jahodami
Zdroj: archiv Lagris
Kokosová rýže s marinovanými jahodami
Zdroj:
archiv Lagris
Postup přípravy
-
Jahody očistěte, pokrájejte na plátky a dejte do misky. Z medu a balzamikové redukce smíchejte marinádu a promíchejte ji s jahodami. Zakryjte fólií a nechte odpočívat alespoň hodinu, jahody získají marinováním ještě lahodnější chuť.
-
Rýži propláchněte a dejte ji vařit na mírném plameni do 400 ml mírně osolené vody, do které přidejte i citronovou kůru, cukr a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Vařte ji 12 minut bez míchání. Pak vmíchejte všechno kokosové mléko a pomalu vařte dalších 7 minut, tentokrát už za občasného promíchání.
-
Uvařenou kokosovou rýži nechte vychladnout, pak ji přendejte do hezkých mističek, zakryjte je potravinovou fólií a dejte do chladničky.
-
Před podáváním ozdobte marinovanými jahodami. Můžete ozdobit čerstvě mletým pepřem a lístky máty.
Kokosová rýže s marinovanými jahodami 2
Zdroj: archiv Lagris
Kokosová rýže s marinovanými jahodami 2
Zdroj:
archiv Lagris