návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kokosová rýže s marinovanými jahodami

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 30 minut
Kokosová rýže s marinovanými jahodami
Autor: archiv Lagris Kokosová rýže s marinovanými jahodami
Voňavá jasmínová rýže vařená v kokosovém mléce je nádherně krémová a má velmi příjemnou chuť. Servírujte ji jako luxusní snídani nebo originální dezert. Jahody marinované v balzamiku jí dodají ještě větší šmrnc.

Postup

  1. Jahody očistěte, pokrájejte na plátky a dejte do misky. Z medu a balzamikové redukce smíchejte marinádu a promíchejte ji s jahodami. Zakryjte fólií a nechte odpočívat alespoň hodinu, jahody získají marinováním ještě lahodnější chuť.
  2. Rýži propláchněte a dejte ji vařit na mírném plameni do 400 ml mírně osolené vody, do které přidejte i citronovou kůru, cukr a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Vařte ji 12 minut bez míchání. Pak vmíchejte všechno kokosové mléko a pomalu vařte dalších 7 minut, tentokrát už za občasného promíchání. 
  3. Uvařenou kokosovou rýži nechte vychladnout, pak ji přendejte do hezkých mističek, zakryjte je potravinovou fólií a dejte do chladničky. 
  4. Před podáváním ozdobte marinovanými jahodami. Můžete ozdobit čerstvě mletým pepřem a lístky máty.  
Kokosová rýže s marinovanými jahodami
Autor: archiv Lagris Kokosová rýže s marinovanými jahodami
Související témata: Sladké