archiv Lagris

Kokosová rýže s marinovanými jahodami

Moje hodnocení
5x

Voňavá jasmínová rýže vařená v kokosovém mléce je nádherně krémová a má velmi příjemnou chuť. Servírujte ji jako luxusní snídani nebo originální dezert. Jahody marinované v balzamiku jí dodají ještě větší šmrnc.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • jahody 16 ks
  • med 2 lžíce
  • balzamiková redukce 1 lžíce
  • jasmínová rýže Lagris 200 g
  • voda 400 ml
  • strouhaná citronová kůra 1 lžíce
  • cukr krupice 8 lžic
  • vanilkový lusk 1 ks
  • kokosové mléko 800 ml
  • čerstvě namletý pepř podle chuti
  • lístky čerstvé máty na ozdobu

Postup přípravy

  1. Jahody očistěte, pokrájejte na plátky a dejte do misky. Z medu a balzamikové redukce smíchejte marinádu a promíchejte ji s jahodami. Zakryjte fólií a nechte odpočívat alespoň hodinu, jahody získají marinováním ještě lahodnější chuť.
  2. Rýži propláchněte a dejte ji vařit na mírném plameni do 400 ml mírně osolené vody, do které přidejte i citronovou kůru, cukr a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Vařte ji 12 minut bez míchání. Pak vmíchejte všechno kokosové mléko a pomalu vařte dalších 7 minut, tentokrát už za občasného promíchání.
  3. Uvařenou kokosovou rýži nechte vychladnout, pak ji přendejte do hezkých mističek, zakryjte je potravinovou fólií a dejte do chladničky.
  4. Před podáváním ozdobte marinovanými jahodami. Můžete ozdobit čerstvě mletým pepřem a lístky máty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Lagris


Přečtěte si také

Recepty