Domácí rebarborový sirup
Zdroj: Hodně domácí
Domácí rebarborový sirup
Zdroj:
Hodně domácí
Sezona rebarbory není nijak dlouhá, a proto je třeba využít ji opravdu naplno. Z této suroviny nemusíte připravovat pouze sladké koláče, vykouzlíte z ní i famózní sirup. Dalších ingrediencí k tomu potřebujete jen několik a zásoby lahodného sirupu pak rozhodně přijdou vhod.
Postup přípravy
-
Omytou rebarboru, nemusíte ji ani loupat, nakrájejte na kousky.
-
Podlijte ji vodou, přidejte šťávu z citronu a rozvařte na kaši. Trvá to pár minut.
-
Kaši pak prolisujte přes jemné sítko, přidejte cukr a krátce povařte.
-
Vychladlý sirup nalijte do lahve a dejte do lednice. Zbytek rebarbory můžete přidat do ovesné kaše.
Domácí rebarborový sirup
Zdroj: Hodně domácí
Domácí rebarborový sirup
Zdroj:
Hodně domácí