Domácí rebarborový sirup

Moje hodnocení
5x

Sezona rebarbory není nijak dlouhá, a proto je třeba využít ji opravdu naplno. Z této suroviny nemusíte připravovat pouze sladké koláče, vykouzlíte z ní i famózní sirup. Dalších ingrediencí k tomu potřebujete jen několik a zásoby lahodného sirupu pak rozhodně přijdou vhod.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Omytou rebarboru, nemusíte ji ani loupat, nakrájejte na kousky.
  2. Podlijte ji vodou, přidejte šťávu z citronu a rozvařte na kaši. Trvá to pár minut.
  3. Kaši pak prolisujte přes jemné sítko, přidejte cukr a krátce povařte.
  4. Vychladlý sirup nalijte do lahve a dejte do lednice. Zbytek rebarbory můžete přidat do ovesné kaše.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty