návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou

Hodnoceno: 4x
4 porce
do 30 minut
Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou
Autor: akademiekvality.cz Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou
Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.

Postup

  1. Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 10 minut.
  2. Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.
  3. Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.
  4. Dozdobte mátou a podávejte. 

PRIMA TIP: Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec, a. s., s označením Klasa.

Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku na obalech více než 970 produktů od více než 220 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů je na stránkách www.eklasa.cz

Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou
Autor: akademiekvality.cz Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou
Související témata: cuketa , krémová polévka , Polévky