Suroviny
- cuketa 600 g
- listový špenát (špenátové listy) 1 hrst
- zeleninový vývar 600 ml
- máta (lístky čerstvé ) 1 hrst
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- zakysaná smetana 100 g
- olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 10 minut.
- Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.
- Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.
- Dozdobte mátou a podávejte.
PRIMA TIP: Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec, a. s., s označením Klasa.
Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku na obalech více než 970 produktů od více než 220 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů je na stránkách www.eklasa.cz.
Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou 2 Zdroj: akademiekvality.cz