archiv akademiekvality.cz

Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou

Moje hodnocení
7x

Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • cuketa 600 g
  • špenátové listy 1 hrst
  • jarní cibulka 4 ks
  • zeleninový vývar 600 ml
  • lístky čerstvé máty 1 hrst
  • šťáva z 1/2 citronu
  • zakysaná smetana 100 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • olivový olej

Postup přípravy

  1. Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 10 minut.
  2. Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.
  3. Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.
  4. Dozdobte mátou a podávejte.

PRIMA TIP: Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec, a. s., s označením Klasa.

Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku na obalech více než 970 produktů od více než 220 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů je na stránkách www.eklasa.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty