Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketový krém s citronovou šťávou a mátou
Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- cuketa 600 g
- špenátové listy 1 hrst
- jarní cibulka 4 ks
- zeleninový vývar 600 ml
- lístky čerstvé máty 1 hrst
- šťáva z 1/2 citronu
- zakysaná smetana 100 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- olivový olej
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 10 minut.
- Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.
- Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.
- Dozdobte mátou a podávejte.
PRIMA TIP: Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec, a. s., s označením Klasa.
Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu pro rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku na obalech více než 970 produktů od více než 220 výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů je na stránkách www.eklasa.cz.