Suroviny
- máslo 4 PL
- zázvor 50 g
- cibule 1
- mrkev 500 g
- brambory 1
- zeleninový vývar 1 l
- smetana 50 ml
- kokosové mléko 50 ml
- curry pasta 50 ml
- pomerančová šťáva 50 ml
- cukr 2 PL
- ocet 2 PL
- koriandr
- pepř
- sůl
- kurkuma
- zakysaná smetana
Postup přípravy
Na másle orestujeme na nudličky nakrájený zázvor, přidáme curry pastu a hned poté cibuli nakrájenou nadrobno. Vsypeme mrkev nakrájenou na kolečka, pokrájenou bramboru a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, ochutíme kurkumou, zjemníme smetanou a kokosovým mlékem. Do uvařené polévky nalijeme pomerančovou šťávu a rozmixujeme. Zjemníme máslem. Servírujeme s čerstvým koriandrem a zakysanou smetanou.