Suroviny
Postup přípravy
- Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 180 ˚C a připravíme si plech s pečicím papírem. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého postupně zašleháme cukr, přimícháme škrob a nakonec ocet. Naplníme cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou. Uprostřed každého korpusu uděláme obrácenou lžící lehkou prohlubeň. Vložíme do trouby, snížíme teplotu na 110 ˚C a sušíme cca 40–45 minut.
- Smetanu vyšleháme dotuha, přidáme k ní mascarpone a moučkový cukr. Krémem naplníme korpusy a zdobíme čerstvým ovocem. Do malé pánvičky si dáme borůvky společně s mlékem a cukrem a provaříme. S trochou vody si smícháme škrob a vlijeme k borůvkám. Necháme přejít varem. Přecedíme.