Postup přípravy
- Maso osolíme, opepříme, prošpikujeme špekem, potřeme hořčicí, česnekem, na plech přidáme nakrájenou cibuli a lehce podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a dáme na 12 hodin do trouby na 90 °C. Poté dáme pryč alobal a na tři hodiny dáme na 120 °C, poslední hodinu pečeme na 160 °C.
- Osmažíme si cibuli spolu s česnekem a slaninou, přidáme špenát a dusíme doměkka. Ke konci zahustíme mlékem spolu s troškou mouky.
- Domácí knedlík: Rohlíky si nakrájíme na kostičky, osolíme a přidáme mléko a žloutky, zamícháme. Poté přidáme trochu hrubé mouky, nasekanou pažitku a trošku vypečené slaniny. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do fólie a vaříme ve vodě 20 minut.