Svíčková
Postup
Svíčková
- Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Orestujeme maso na másle dozlatova. Poté vyjmeme maso a orestujme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a petržel do změknutí.
- Zeleninovou směs rozmixujeme. Přidáme mouku za stálého míchání, smetanu, vývar a vaříme 20 minut na vysoké teplotě.
Knedlík
- Housky nakrájíme na kostičky, lehce opečeme na pánvi na másle. Do mísy nasypeme mouku, přilijeme prošlehané vejce a sodovku s rozpuštěnou solí. Rychle zpracováváme vařečkou nebo rukama, dokud nevznikne těsto.
- Přidáme housky a mícháme do nelepivého těsta. Rozdělíme na dvě poloviny a vhodíme do osolené vroucí vody a vaříme 30 minut. Vylovené knedlíky nakrájíme.
Autor receptu: Kryštof Kolomazník
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!