Suroviny
- kuřecí řízek
- olivový olej
- máslo
- žampiony
- česnek
- rajčatový protlak
- kyselé okurky 3
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme kuřecí řízky na nudličky a dochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme olivový olej nebo máslo a osmažíme maso dozlatova. Maso vyndáme z pánve děrovanou lžící a necháme stranou.
- Do pánve přidáme trochu másla a orestujeme na něm propasírovaný česnek a žampiony, až se to celé rozvoní. Doladíme solí a pepřem a poté zalijeme rajčatovým protlakem. Přidáme tři nakrájené okurky a omáčku přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a dusíme.
- Do omáčky vrátíme kuřecí maso, prohřejeme, podáváme s rýží nebo se šťouchanými bramborami.
Autor receptu: Martin Obdržálek alias Obinn
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!