Suroviny
- kuřecí vývar 1 l
- kokosové mléko 165 ml
- kuřecí prsa (větší) 1 ks
- cibule (velká) 1 ks
- česnek 4 stroužky
- chilli papričky (podle toho, jak chcete pálivé) 1 ks
- zázvor (kousek)
- žampiony 1 hrst
- žlutá curry pasta (hezky polévku dobarví)
- rybí omáčka
- limetka
- koriandr
- rýžové nudle
Postup přípravy
- Začněte vždycky den předem tím, že si uvaříte čerstvý kuřecí vývar. Udělejte ho víc, část můžete zamrazit, abyste měli vždy nějaký v zásobě.
- Cibuli si nakrájejte na proužky, česnek na tenčí plátky a kuřecí prsa na malé kousky. V těžkém hrnci rozpalte pár lžic olivového oleje, osmahněte na něm cibulku, přihoďte maso, na závěr i česnek a žampiony. Restujte spolu pár minut, osolte, opepřete a zalijte vývarem. Přihoďte jednu chilli papričku zbavenou semínek a asi dvoucentimetrový kousek zázvoru. Nechte provařit asi 20 minut. Na závěr přilijte kokosové mléko, dochuťte limetkou, rybí omáčkou a ještě chvíli provařte.
- Ke konci vaření polévky začněte pracovat na rýžových nudlích. Nudle si namočte ve studené vodě asi na 5 minut, potom ve vroucí vodě vařte asi 3 minuty a rychle vhoďte do studené vody, aby se neslepily a samovolně se teplem nedovařily.
- Polévku nalijte do talíře, přidejte nudle, dozdobte podle chuti (kdo nemá rád koriandr, může posypat petrželkou), přidejte nakrájenou jarní cibulku, trochu chilli a zakápněte extra limetkou.