Suroviny
- rýže basmati 300 g
- kuřecí prsa (velká) 2 ks (cca 600 g)
- sýr feta
- nakládané papriky
- sušená rajčata
- mozzarella (strouhaná)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej
- bylinky (pro ochucení rýže podle chuti)
Postup přípravy
- Kuřecí prsa rozdělte na šest slabších plátků a každý lehce naklepejte, osolte a opepřete z obou stran. Poté na každý plátek masa položte nakládanou papriku, plátek sušeného rajčete a kousek sýra feta. Poté závitky úhledně srolujte a zajistěte párátky.
- Závitky opečte ze všech stran na pánvi s olivovým olejem. Opečené přendejte do zapékací misky, posypte strouhanou mozzarellou a pečte asi 25-30 minut při 200 °C.
- Tu nejlepší, nadýchanou rýži připravíte v parní troubě nebo v troubě s připařováním. Rýži Basmati propláchněte, vložte do malého pekáčku, přidejte 1,5násobek vody a špetku soli. Příprava tohoto množství rýže bude trvat asi 35 minut, ale výsledek bude stát za to a předčí i rýžovar. V troubě, která umožňuje připravovat pokrmy na více úrovních, zvládnete najednou přípravu rýže i zapékání opečených kuřecích závitků, které zůstanou měkké a šťavnaté.
- Hotovou rýži načechrejte vidličkou a posypejte jemně nakrájenými bylinkami. K porci rýže přidejte 1-2 kuřecí závitky přelité šťávou, doplňte kukuřicí a oblíbeným salátem.
PRIMA TIP: V zásadě můžete mít tzv. pravou parní troubu s generátorem páry a parní technologií Steam Sense pro pečení se třemi úrovněmi páry, či technologii SteamSense+, která navíc umožňuje připravovat pokrmy i ve 100% páře.
Nebo si můžete pořídit výrazně dostupnější kombinovanou troubu s parní funkcí (nebo jinak také s připařováním). Funguje tak, že do prolisu na dně trouby nalijete asi 2 dl vody a aktivujete parní funkci se speciálním algoritmem.
Vyzkoušejte také kuřecí ražniči připravené v troubě podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Ražniči z kuřecího masa připravené v troubě