návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Vepřové závitky s kysaným zelím

Hodnoceno: 4x
4 porce
nad 2 hodiny
Vepřové závitky se zelím
Autor: Češka z Česka Vepřové závitky se zelím
Masové závitky plněné kysaným zelím je jednoduché, ale ve finále opravdu moc dobré jídlo. Takové, které v českých kuchařkách nesmí chybět. Přílohou mohu být knedlíky i brambory na všechny způsoby.

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Plátky vepřového masa naklepejte z obou stran, osolte a opepřete.
  2. Z jedné strany namažte hořčicí a položte na ně plátek uzeniny.
  3. Dále dejte na půl plátku masa přiměřeně kysaného zelí a srolujte do závitku.
  4. Závitek upevněte párátky a vložte do zapékací mísy. Závitky podlijte vodou a přidejte kousek másla nebo pár lžic oleje.
  5. Pečte na 180 °C asi 2,5 hod. Každá trouba peče trochu jinak, tak to hlídejte. ;)

Češka z Česka
Jana Krátká

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog