Masové závitky plněné kysaným zelím je jednoduché, ale ve finále opravdu moc dobré jídlo. Takové, které v českých kuchařkách nesmí chybět. Přílohou mohu být knedlíky i brambory na všechny způsoby.
Plátky vepřového masa naklepejte z obou stran, osolte a opepřete.
Z jedné strany namažte hořčicí a položte na ně plátek uzeniny.
Dále dejte na půl plátku masa přiměřeně kysaného zelí a srolujte do závitku.
Závitek upevněte párátky a vložte do zapékací mísy. Závitky podlijte vodou a přidejte kousek másla nebo pár lžic oleje.
Pečte na 180 °C asi 2,5 hod. Každá trouba peče trochu jinak, tak to hlídejte. ;)
Zdroj receptu
Češka z Česka
Jana Jakusová
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…