Inna Valoušková

Plněná kuřecí prsa se zeleným chřestem a mozzarellou

Moje hodnocení
1x

Každý rok se těšíte na chřestovou sezonu? Pak budete určitě rádi za každý nový recept, který si můžete připsat na svůj kuchařský seznam. Jedním z nich je tentokrát recept na chutná kuřecí prsa plněná chřestem a mozzarellou. Lahůdka pro jarní hostinu!

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Kuřecí prsa opatrně podélně rozřízněte, tak aby vám z toho vznikla „otevřená kniha“. Lehce je osolte a posypte sušenými bylinkami z obou stran.
  2. V mixéru rozmixujte sušená rajčata s kešu, česnek a olivový olej. Dochuťte solí.
  3. Rozmixovaná rajčata naneste na kuřecí prsa a lžičkou rozetřete. Na jednu půlku prsou položte 3 stonky zeleného chřestu (tvrdý konec odlomte) a na chřest dejte 1/4 balíčku mozzarelly roztrhané na kousky.
  4. Přikryjte druhou půlkou a okraje uzavřete párátkem.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C. Na rozehřáté pánvi na troše oleje zprudka osmahněte plněná prsa z obou stran a poté naskládejte do zapékací mísy vymazané máslem.
  6. Podlijte vínem, vhoďte pár snítek čerstvého tymiánu a na každé prso položte lžičku másla.
  7. Prsa pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Podávejte s bramborovou kaší či uvařenými mladými bramborami.

Další recepty s chutným jarním chřestem:

Máte rádi kuře, ale spíš v klasických receptech? Uvařte si kuře na paprice podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty