Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- zelený chřest 12 stonků
- mozzarella 1 balíček
- sušená rajčata 100 g
- kešu (nebo mandle) 40 g
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 3 lžíce
- bílé víno 100 ml
- bylinky (sušené italské)
- tymián (čerstvý) pár snítek
- máslo
- sůl
- pepř
- olej (na pečení)
Postup přípravy:
- Kuřecí prsa opatrně podélně rozřízněte, tak aby vám z toho vznikla „otevřená kniha“. Lehce je osolte a posypte sušenými bylinkami z obou stran.
- V mixéru rozmixujte sušená rajčata s kešu, česnek a olivový olej. Dochuťte solí.
- Rozmixovaná rajčata naneste na kuřecí prsa a lžičkou rozetřete. Na jednu půlku prsou položte 3 stonky zeleného chřestu (tvrdý konec odlomte) a na chřest dejte 1/4 balíčku mozzarelly roztrhané na kousky.
- Přikryjte druhou půlkou a okraje uzavřete párátkem.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Na rozehřáté pánvi na troše oleje zprudka osmahněte plněná prsa z obou stran a poté naskládejte do zapékací mísy vymazané máslem.
- Podlijte vínem, vhoďte pár snítek čerstvého tymiánu a na každé prso položte lžičku másla.
- Prsa pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Podávejte s bramborovou kaší či uvařenými mladými bramborami.
Další recepty s chutným jarním chřestem:
Máte rádi kuře, ale spíš v klasických receptech? Uvařte si kuře na paprice podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE