Head
- mořský vlk 5 ks
- pórek 1 ks
Omáčka
Head
- tymián 20 snítek
- máslo
- sůl
- červená paprika
- citronový džus
Postup přípravy
Na pečicí papír (alobal) položíme filet kůží dolů, osolíme a přidáme červenou papriku a nakrájený pórek, 4 větvičky tymiánu a máslo, přiklopíme druhým filetem kůží navrch, opět ochutíme paprikou a solí, poté znovu poklademe pórkem a třemi kolečky citrónu a třemi větvičkami tymiánu. Přehneme pečicí papír (alobal) napůl a celou rybu pečlivě zabalíme do tvaru U. Ve chvíli, kdy budeme balení ryby dokončovat, nalijeme skrze dírku naředěný citronový džus s vodou v poměru 1:1 a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na deset až dvacet minut.
Omáčka: na pánev si dáme 100 ml rybího vývaru, přidáme máslo, cukr, citronovou šťávu, necháme zredukovat na poloviční množství - a omáčka je na světě.
Servírujeme s citronovou omáčkou, orestovanými brambory a zelenými hrachovými lusky a klínkem citronu.