Martina Čerňanská

Pečené vepřové ramínko

Moje hodnocení
1x

Odjakživa se traduje, že grilování je především mužská dovednost... A co chlapi grilují nejradši? Pořádný kus masa! Zkuste recept na vepřové ramínko s fantastickou šťávou, přesně podle Šéfa.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • vepřové ramínko
  • Cibule 2 ks
  • mrkev 2 ks
  • Chilli paprička 2 ks
  • ocet z červeného vína
  • balzamiko
  • drůbeží vývar
  • Rozmarýn
  • Šalvěj

Na marinádu

  • Česnek 5 stroužků
  • Tymián
  • Oregano
  • Olivový olej
  • čerstvý pepř
  • Sůl

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Odkaz

Rozpal to, šéfe!

V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.

Postup přípravy

  1. Nejdříve si v hmoždíři připravte směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělněte. Ramínko potřete nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypejte tymiánem a oreganem a pokapejte olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájejte ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.
  2. Rozpalte gril a maso nechte zprudka opéct – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte a opečte i z ostatních stran. Průběžně potírejte zbytkem marinády.
  3. Po chvíli maso vyndejte a na gril vložte hrnec, ve kterém nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundejte z grilu a pak k základu přidejte maso, posypejte ho nakrájenou chilli papričkou, podlijte ho octem z červeného vína, balzamikem a drůbežím vývarem.
  4. Hrnec vraťte zpátky na gril, přikryjte ho pokličkou a nechte pomalu péct.
  5. Upečené maso vyndejte, nakrájejte ho do mísy a pak zalijte vypečenou šťávou, kterou jste nechali na grilu ještě chvíli povařit. Můžete podávat.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty