Suroviny
- vepřové ramínko
- Cibule 2 ks
- mrkev 2 ks
- Chilli paprička 2 ks
- ocet z červeného vína
- balzamiko
- drůbeží vývar
- Rozmarýn
- Šalvěj
Na marinádu
- Česnek 5 stroužků
- Tymián
- Oregano
- Olivový olej
- čerstvý pepř
- Sůl
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Nejdříve si v hmoždíři připravte směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělněte. Ramínko potřete nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypejte tymiánem a oreganem a pokapejte olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájejte ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.
- Rozpalte gril a maso nechte zprudka opéct – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočte a opečte i z ostatních stran. Průběžně potírejte zbytkem marinády.
- Po chvíli maso vyndejte a na gril vložte hrnec, ve kterém nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundejte z grilu a pak k základu přidejte maso, posypejte ho nakrájenou chilli papričkou, podlijte ho octem z červeného vína, balzamikem a drůbežím vývarem.
- Hrnec vraťte zpátky na gril, přikryjte ho pokličkou a nechte pomalu péct.
- Upečené maso vyndejte, nakrájejte ho do mísy a pak zalijte vypečenou šťávou, kterou jste nechali na grilu ještě chvíli povařit. Můžete podávat.