Kuře
- majonéza 180 ml
- bílý jogurt 200 ml
- římský kmín (drcený) 2–5 ml
- sůl
- pepř
- kuřecí maso (stehýnka a paličky) 8 kousků
Salát
- pšenice (loupaná, namočená ve vodě) 200 g
- zeleninový bujón (v kostce) 1 ks
- citronová šťáva 80 ml
- olivový olej 100 ml
- pesto (ze sušených rajčat, podle chuti) 125 ml
- petrželka (nasekaná) 125 ml
- máta (nasekaná) 45 ml
- rajčata (nakrájené na kostičky) 4 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Smíchejte majonézu, jogurt a kmín, osolte a opepřete kousky kuřete a rozložte je do zapékací mísy. Přelijte je majonézo-jogurtovou směsí a nechte 2–3 hodiny marinovat. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte 40–60 minut nebo dokud nebude kuře propečené. Podávejte s pšeničným salátem.
- Slijte pšenici a vařte ji v čerstvé vodě, dokud nebude dost měkká. Kostku zeleninového bujónu přidejte, když už pšenice bude skoro uvařená. Pšenici slijte a vmíchejte do ní citronovou šťávu, olivový olej a rajčatové pesto. Přidejte zbývající ingredience a dobře promíchejte.
- PRIMA TIP: Zbylý salát vydrží v lednici asi tři dny. Je skvělý pro zabalení do obědové misky do práce.