reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Češi přivezli stříbrné medaile z olympiády
Autor: archiv Češi přivezli stříbrné medaile z olympiády

Tak chutná úspěch! Češi přivezli stříbrné medaile z olympiády

Ve dnech 15.–19. února 2020 proběhl v německém Stuttgartu už osmý ročník kuchařské olympiády, na kterou přijelo až 2000 kuchařů z 59 zemí světa. Soutěže se zúčastnily národní seniorské a juniorské týmy, dále vojenské, catering, regionální týmy, ale i jednotlivci.

Letošní olympiády se podruhé zúčastnil i kuchařský tým společnosti InterGast složený z bývalých členů národního týmu České republiky, jmenovitě: Radek David – kapitán týmu a Executive chef pro restaurace La Veranda, Babiččina zahrada a The Bistro, Lukáš Paluska – manager týmu a šéfkuchař hotelu Carlsbad Plaza v Karlových Varech, Lukáš Skála – spolumajitel firmy Cukrář Skála, Tomáš Frištenský – šéfkuchař restaurace La Veranda Kyjev, Silvie Sulanská – cukrářka z cukrárny Lukáš Skála, Tomáš Horák – šéfkuchař restaurace Triton hotelu Adria Praha. 

Český tým kuchařů
Autor: archiv Český tým kuchařů

V tomto složení vybojovali členové AKC ČR v našlapané kategorii regionálních týmů stříbrnou medaili a celkově skončili na 9. místě z 30 přihlášených kuchařských uskupení. 
Jak celá soutěž probíhá? Jako výstava obrazů – celý tým musí uvařit a vystavit soutěžní tabuli, která musí obsahovat pětichodové menu (Tomáš Frištenský), osmiporcovou slavnostní studenou mísu (Radek David), tři různé předkrmy (Radek David), čtyři druhy finger food po šesti kusech (Lukáš Paluska), čtyři talířové dezerty a čtyři druhy pralinek po 6 ks (Lukáš Skála, Silvie Sulanská)

A co vlastně účast na kuchařské olympiádě obnáší? Spoustu tréninků a diskusí nad dekorací tabule a samozřejmě nad samotnými pokrmy, kde konečné právo veta má vždy kapitán, odborník na slovo vzatý a guru české gastronomie. Při konání samotné soutěže tým dva dny například vůbec nespal, celkem za čtyři dny naspal 14 hodin a ujel v autě 1800 km. Všechny strasti jsou zapomenuty ve chvíli, kdy to na podiu „cinkne“, jak říkají kuchaři. Hned po vyhlášení se již plánuje budoucnost celého týmu a další olympijské čtyřletky a najednou vůbec nevadí, že jeho členové už dva dny nespali. 

Soutěžní talířové dezerty českého týmu
Autor: archiv Soutěžní talířové dezerty českého týmu

Historie týmu

2013 založení týmu Radkem Davidem
2014 CULINARY WORLD CUP /Lucembursko/ – stříbrná medaile
2016 Kuchařská olympiáda /Německo/ – zlatá medaile
2018 CULINARY WORLD CUP /Lucembursko/ – stříbrná medaile
2020 Kuchařská olympiáda /Německo/ – stříbrná medaile

Související témata: kuchařská olympiáda , Radek David

reklama

Přečtěte si také