zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Novinky na trhu: prémiový pepř, kozí sýr, lahodná zmrzlina, kapří paštika nebo kávové kapsle
Autor: TZ Novinky na trhu: prémiový pepř, kozí sýr, lahodná zmrzlina, kapří paštika nebo kávové kapsle

Novinky na trhu: prémiový pepř, kozí sýr, lahodná zmrzlina, kapří paštika nebo kávové kapsle

Další gastronomické novinky jsou tu pro vás! Myslíme si, že dnešní výběr se vám bude opravdu hodit. Najdete tu totiž nejen tipy na chuťovky, kterými můžete odměnit sebe. Hned několik z nich se hodí i jako vánoční dárek pod stromeček. Tak pojďte objevovat s námi!
TZ, Tereza Pánková , 02.12.2021

reklama

Kampotský pepř La Plantation

Černý Kampotský pepř

Nejvíce známá podoba plodů rostliny Piper nigrum. Zelený pepř je ručně sklízený a po několik dní sušený na slunci. V tuto dobu vzniká jeho černá barva, od červeného pepře se liší zralostí bobulí – červený pepř tvoří pouze zcela zralá zrnka, ručně vytříděná kuličku po kuličce.

Černý Kampotský pepř vyniká největší intenzitou, ale zároveň velice delikátním aroma, které přichází po úvodní pálivosti s tóny eukalyptu a máty v jedinečné harmonii. Je vynikající k dochucení masa nebo zeleniny, pomalu vařených pokrmů a zejména steaků a BBQ včetně tmavých omáček, těstovin a polévek.

Novinky na trhu: kávový cukr, překapávač kávy nebo kozí parmezán

Novinky na trhu: kávový cukr, překapávač kávy nebo kozí „parmazán“

Zelený Kampotský pepř

Zelený Kampotský pepř, který je v našem prostředí bohužel rozšířen zejména v podobě své nekvalitní a nevalně chutnající napodobeniny. Ten pravý, dehydrovaný zelený pepř je za studena zbavován vlhkosti a vysoušen, díky čemuž si zachovává výrazně zelenou barvu, silnou pepřovou chuť a zároveň geniální křupavost. Pepř připravený touto unikátní metodou je lehký a lze ho použít jako dekoraci nebo rozmělnit přímo v ruce bez použití hmoždíře.

Zelený Kampotský pepř je charakteristický svou zemitou chutí, štiplavostí (i když ne tak silnou jako v případě černého pepře) a jemným pepřovým aroma. Skvěle se hodí na ryby a steaky (zejména hovězí), do omáček, i k sýrům. Poslouží i jako dekorace a křupavý element do salátů a skuteční milovníci pepře ho mohou chroupat i samotný. Pokud hledáte pepř pro sladké recepty, většinou vám lépe poslouží pepř červený, i zde lze ovšem najít výjimky.

Máte rádi kozí sýr?
Autor: TZ Máte rádi kozí sýr?

Kozí sýr Bon Lait ve slaném nálevu

Kozí sýr Bon Lait ve slaném nálevu chutná jako velmi kvalitní sýr typu feta. Mlékárna si pohrála s velikostí kostiček, aby měly delikátní velikost – ani velké ani malé, prostě tak akorát na servírování. Můžete balení jen otevřít, slít slaný nálev a vysypat na svůj oblíbený salát bez dalšího krájení. Nebo třeba do tomatové či jiné polévky přímo na talíř. Tento sýr je vyroben z lahodného plnotučného kozího mléka Bon Lait (od francouzských plemenných koz, které jsou speciálně vyšlechtěny, aby dávaly mléko s minimálním kozím aroma).

Rodinná balení zmrzliny Pegas

Vychutnejte si prémiovou zmrzlinu tradiční české značky Pegas! Delikátní chuť opravdové smetany a poctivých ingrediencí nadchne každého zmrzlinového milovníka. Z příchutí PEGAS Premium si vybere každý. Kelímky ukrývají ta nejúžasnější potěšení: od prémiové vanilky s mandlemi v nejvíce smetanové zmrzlině Almond přes výtečnou Belgian Chocolate až po smyslnou Dark Cherry. Ochutnejte pořádnou smetanovou zmrzlinu a zamilujte se hned po první lžičce.

Dejte si zmrzlinu i v zimě! Třeba právě s Pegasem.
Autor: TZ Dejte si zmrzlinu i v zimě! Třeba právě s Pegasem.

Pegas Premium je bezkompromisní a není v něm místo pro jakékoli rostlinné tuky nebo náhražky. Vysoký podíl pravé smetany a nízký nášleh zaručují více chuti a prožitku při jejím vychutnávání. Prima zmrzlina se zavazuje k dovážení certifikovaného kakaa RFA a svou českou tradiční výrobou v Opavě tak podporuje český domácí průmysl a snižuje uhlíkovou stopu. Dopřejte si i v zimním období chvilku pro sebe v teple domova s tímto lahodným potěšením. Zcela bezlepkové složení navíc potěší i celiaky.

Kapří paštika z farmy Poříčí

Pokud zrovna nepatříte mezi fanoušky kaprů na vánočním menu, pak byste měli vyzkoušet kapří paštiku z rodinné farmy na Vysočině. Zapomeňte na tučné čtyřkilové kapry z kádí, tahle pochoutka oprávněně nasbírala již řadu gastro ocenění. Kapři jsou chováni ve vysočinských rybnících v nadmořské výšce, díky čemuž má jejich maso nejen skvělou chuť, ale je bohaté na vitamíny a prospěšné živiny. Perfektně se hodí jako občerstvení k vínu. Tak mrkněte na Správnej krám!

Už jste někdy slyšeli o kapří paštice?
Autor: TZ Už jste někdy slyšeli o kapří paštice?

Výběrová káva v Kapslích doubleshot

Výběrová káva zabalená tak, abyste si ji mohli dopřát kdykoliv, nejen když máte čas hrát si s její přípravou. To jsou Kapsle od pražírny doubleshot, ve kterých jsou kávy, které znáte z jejich kaváren. Na výběr jsou tři druhy, všechny z obnovitelných zdrojů, kompostovatelné a káva z nich je jako z pákového kávovaru.

Kvalitní káva v kapslích. Užijte si doma skvělý šálek tohoto božského nápoje.
Autor: TZ Kvalitní káva v kapslích. Užijte si doma skvělý šálek tohoto božského nápoje.

Cílem doubleshotu bylo a je ještě více zpřístupnit výběrovou kávu každému, kdo si ji chce dopřát. „A káva v kapslích je ten nejjednodušší způsob domácí přípravy, čímž se stává přístupnou i pro lidi, kterým sice chutná, ale nemají čas nebo chuť hrát si s její přípravou. Z našich Kapslí si i se základním kávovarem uděláte naprosto bez práce opravdu skvělé espresso, ke kterému byste se jinak v domácích podmínkách těžko přibližovali. Takže jednoduchost, ale bez kompromisu v chuti,” vysvětluje Jaroslav Tuček, zakladatel doubleshotu, proč pražírna netradičně přidává do sortimentu kávové kapsle. Ty jsou jinak obvyklé spíše u komoditní kávy, která nemá takové nároky na pestrost chuti.

reklama

Související témata: novinky na trhu , gastronomie

reklama

Přečtěte si také