zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Italský kotlík s mořskými plody
Autor: Marek Kučera Italský kotlík s mořskými plody

Italský kotlík s mořskými plody

Hodnoceno: 7x
Připomeňte si letní dovolenou u moře a připravte si doma autentickou hustou polévku s mušlemi a krevetami. Díky hluboce zamrazeným mořským plodům si ji můžete dopřát, kdykoliv vám bude chybět teplo a slunce. Tahle polévka vás totiž zahřeje nejen na těle, ale i na duši.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli s česnekem. Vhoďte slávky a po minutce i srdcovky (vongole) a krevety. 
  2. Krátce povařte a přihoďte nasekanou chilli papričku, pokrájená cherry rajčátka a zalijte bílým vínem. 
  3. Jakmile se alkohol vyvaří, přidejte lžičku rajčatového protlaku. který dodá omáčce krásnou červenou barvu. Ještě vhoďte nasekanou petržel a nechte pod pokličkou vařit asi 15 minut. Podle chuti dosolte. 
  4. Na dno talíře položte nasucho opečený plátek pečiva, zalijte šťávou (vývarem) z pánve a naservírujte směs mořských plodů. Ozdobte nasekanou petrželí a můžete podávat.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi mořské plody, nemusíte váhat a klidně použijte ty mražené. Jsou šetrně a hluboce zmrazené hned po výlovu, proto jsou kvalitou srovnatelné s čerstvými, které jsou v našich „středozemních“ podmínkách těžko k sehnání.

Italský kotlík s mořskými plody
Autor: Marek Kučera Italský kotlík s mořskými plody

reklama