Italský kotlík s mořskými plody

Moje hodnocení
7x

Připomeňte si letní dovolenou u moře a připravte si doma autentickou hustou polévku s mušlemi a krevetami. Díky hluboce zamrazeným mořským plodům si ji můžete dopřát, kdykoliv vám bude chybět teplo a slunce. Tahle polévka vás totiž zahřeje nejen na těle, ale i na duši.

4 porce
60 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli s česnekem. Vhoďte slávky a po minutce i srdcovky (vongole) a krevety.
  2. Krátce povařte a přihoďte nasekanou chilli papričku, pokrájená cherry rajčátka a zalijte bílým vínem.
  3. Jakmile se alkohol vyvaří, přidejte lžičku rajčatového protlaku. který dodá omáčce krásnou červenou barvu. Ještě vhoďte nasekanou petržel a nechte pod pokličkou vařit asi 15 minut. Podle chuti dosolte.
  4. Na dno talíře položte nasucho opečený plátek pečiva, zalijte šťávou (vývarem) z pánve a naservírujte směs mořských plodů. Ozdobte nasekanou petrželí a můžete podávat.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi mořské plody, nemusíte váhat a klidně použijte ty mražené. Jsou šetrně a hluboce zmrazené hned po výlovu, proto jsou kvalitou srovnatelné s čerstvými, které jsou v našich „středozemních“ podmínkách těžko k sehnání.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty