Suroviny
- extra virgin olivový olej
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- slávky (mražené mušle slávky (např. Iceland)) 200 g
- škeble (mražené škeble srdcovky (např. Iceland)) 100 g
- krevety (mražené krevety vel. 13/15 (např. Iceland)) 500 g
- červené chilli papričky 1 ks
- cherry rajčata 400 g
- bílé víno (suché ) 150 ml
- rajský protlak 1 lžička
- hladkolistá petržel 1 hrst
- bílé pečivo (čerstvé )
- sůl
Postup přípravy
- Na olivovém oleji orestujte nasekanou cibuli s česnekem. Vhoďte slávky a po minutce i srdcovky (vongole) a krevety.
- Krátce povařte a přihoďte nasekanou chilli papričku, pokrájená cherry rajčátka a zalijte bílým vínem.
- Jakmile se alkohol vyvaří, přidejte lžičku rajčatového protlaku. který dodá omáčce krásnou červenou barvu. Ještě vhoďte nasekanou petržel a nechte pod pokličkou vařit asi 15 minut. Podle chuti dosolte.
- Na dno talíře položte nasucho opečený plátek pečiva, zalijte šťávou (vývarem) z pánve a naservírujte směs mořských plodů. Ozdobte nasekanou petrželí a můžete podávat.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi mořské plody, nemusíte váhat a klidně použijte ty mražené. Jsou šetrně a hluboce zmrazené hned po výlovu, proto jsou kvalitou srovnatelné s čerstvými, které jsou v našich „středozemních“ podmínkách těžko k sehnání.
Italský kotlík s mořskými plody 2 Zdroj: Marek Kučera