Salát z chobotnice s rajčátky, nakládanou okurkou a cibulkou z restaurace Ginger & Fred

Moje hodnocení
3x

Jemně vařená chobotnice krásně vyniká v kombinaci s čerstvou rukolou, marinovanou okurkou a cherry rajčaty. Dochucená vinným octem, kapkou oleje a posypaná ovčím sýrem pecorino vytváří svěží, vyvážený předkrm inspirovaný středomořskou kuchyní.

10 porcí
90 minut
středomořská

Chobotnice:

Salát:

Postup přípravy:

  1. Chobotnici omyjte a očistěte. Zeleninu nakrájejte na centimetrové kousky. Na zahřátý olivový olej přidejte zeleninu a bobkový list a zarestujte. Vložte očištěnou chobotnici.
  2. Vlijte víno a vodu a vše společně vařte na středně silném plameni asi 60 minut. Když je chobotnice uvařená, vyjměte ji a zchlaďte.
  3. Oloupanou a středu zbavenou okurku nakrájejte na kostičky 5×5 mm. V misce smíchejte ocet, olej, sůl, pepř a cukr a vložte nakrájené okurky. Dobře promíchejte a nechte asi 3 minuty odstát.
  4. Přidejte na půlky krájená rajčata, čtvrtky cibulek, krájenou uvařenou chobotnici a promíchejte. Na závěr vmíchejte rukolu a 2/3 pecorina. Servírujte ještě posypané zbylým pecorinem.

Restaurace Ginger & Fred

Restaurace Ginger & Fred v 7. patře ikonického Tančícího domu přináší jedinečnou letní nabídku – speciální menu s čerstvou chobotnicí dovezenou přímo z Chorvatska a doplněnou o české suroviny. Sezónní menu navrhl známý šéfkuchař Ondřej Slanina, který spojuje středomořské suroviny s českou kulinářskou tradicí. Výsledkem jsou odvážné, a přitom harmonické kombinace chutí – salát z chobotnice, bramborová polévka s chobotnicí nebo pohankové rizoto s chřestem a chobotnicovým chapadlem. Letní nabídka osvěží během horkých dnů a zároveň potěší i smysly. To vše s dechberoucím výhledem na historické panorama Prahy. Menu je k dispozici do 21. září, takže máte ideální příležitost ho ochutnat ve výjimečném prostředí.

Máte během léta chuť na jiný salát? Mrkněte na náš videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Caesar salát

Nebo mrkněte na další recepty z chobotnice:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty