Suroviny
Postup přípravy
Žampionům odstraníme nožičky a oloupeme hlavičky
Nožičky na jemno pokrájíme, rozpustíme máslo v pánvi a orestujeme je
Přidáme pokrájenou debrecínku
Do misky dáme sýr a smícháme s osmahnutou směsí
Dochutíme solí a pepřem
Hlavičky žampionů plníme směsí a vkládáme do vymazaného pekáčku
Při teplotě 200 °C pečeme asi 20 minut
Na talířek dáme asi 3 žampionky, kousek osmaženého toustového chleba a ozdobíme zeleninkou
Předkrm
Nadívané žampiony s toustíkem
Ingredience:
- 15 žampionů
- kousek másla
- 5 plátků debrecínské pečeně
- 100 g nivy (cca)
- 1–2 lžíce sýru typu Lučina
- sůl, pepř
- olej na vymazání
- toustový chléb
- zelenina na ozdobení