Připravujeme Prostřeno! z Jihočeského kraje. Budou soutěžící znát pikador?

Od 22. dubna se můžete těšit na výhradně mužský týden z Jihočeského kraje. Bude plný překvapení, zajímavostí i neotřelých receptů.

Gastronomie, chcete-li, kulinařina, je stále oblíbenějším koníčkem a je to i proto, že bez dobrého jídla se žít nedá. Stateční soutěžící Jihočeského kraje se rozhodli předvést, jak se jim daří v kuchyni a také to, co považují za své nejlepší majstrštyky. Jenže budou to tak vnímat i ostatní? A komu se podaří do svého vyladěného menu zakomponovat pikador tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o úkol týdne? První fastfoodovou svačinu v Čechách znají pod tímto názvem jen někteří soutěžící.

Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví student Filip. Jeho největším koníčkem jsou sociální sítě, kde vystupuje jako filipkubelqk. Točí videa, která motivují mladé lidi a dodávají jim sebevědomí. Má 19,1 tisíc sledujících. Sám o sobě tvrdí, že je velmi upřímný, lehce namyšlený, sebestředný a občas i urážlivý. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) těstovinový salát,
2) hráškový krém s krutony,
3) těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem,
4) nepečený dort.

Úterní večer bude patřit Jindřichovi. Jeho život je rodina, zábava a práce. V létě se věnuje potápění a v zimě rád lyžuje. Do pořadu se přihlásil sám, protože si chtěl vyzkoušet něco nového. Jako zábavu si pro své hosty připraví hádání ukázek z filmů – hlášky. Tato jídla si vybral, protože všem chutnají. A co se na talířích objeví?
1) Domácí uzený pstruh, pečivo,
2) francouzská cibulačka,
3) hovězí na červeném víně, bramborovo-batátové pyré,
4) čokoládový dort.

Středeční hostitel Vítězslav se do pořadu dostal díky bývalé přítelkyni. Jako zábavu si chce připravit holení břitvou na nafukovacích baloncích – mělo by se jít do barber shopu, kde pracuje. Rád chodí do posilovny a sauny. Má v oblibě procházky, baví ho práce se dřevem, vaření a také jeho práce. Těší se na dobrou zábavu a rád získá nové zkušenosti s natáčením a i v oblasti gastronomie. Podávat se bude:
1) pomazánka guacamole,
2) dýňový krém,
3) hovězí steak s německou pepřovou omáčkou, pečené brambory, fazolky,
4) francouzské tousty se slaninou a javorovým sirupem.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Daniel. Rád pobývá s rodinou a přáteli. S oblibou tráví čas venku a aktivně, ale také si rád zalenoší a sleduje filmy. Do pořadu se přihlásil sám, protože na pořad se občas dívá a napadlo ho si to zkusit na vlastní kůži a pokusit se i vyhrát. Jezdí na kole MTB, dále hraje občas basket, fotbal a jezdí na snowboardu. Je rád v dobré společnosti lidí. S rodinou s chutí chodí na procházky do přírody a v létě si rád posedí u piva a ohně. Jak bude chutnat jeho menu? Podávat se bude:
1) bruschetta s rajčaty a bazalkou,
2) rajčatová polévka s bazalkou a parmezánem,
3) lasagne,
4) sicilské cannoli.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Petr. Do pořadu se přihlásil sám, aby si mohl užít dobrou zábavu, a jeho další motivací je i výhra. Petr bude účinkovat v pořadu po třetí – jednou to bylo před dvanácti lety, pak před třemi lety a nyní. Rád by si to znovu užil a jeho motivací je i výhra. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví nakládání sýrů. Podávat se u něj budou:
1) kanapky,
2) čínská polévka,
3) kuřecí kapsa se šťouchaným bramborem,
4) tvarohové řezy.

Sledujte Prostřeno! každý všední den od 17:55 na Primě. Uteklo vám něco? Na prima+ najdete všechny dostupné epizody.

Čí menu se vám líbí nejvíc?

Tento týden v Prostřeno! uvidíte bizarní zábavu u Jacoba:

Inspirace pro vaše grilování. Stáhněte si svoji aplikaci Česko na grilu na Google Play nebo v Apple Store.

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty