Postup
- zelí 0.5 sáček
Předkrm lososiáda
- sůl 0.5 lžička
- sójová omáčka 1 lžíce
Postup přípravy
Balíček listového těsta vyválíme na placku jako na štrúdl. Poklademe ji 200 g plátkového sýra a 5 porcemi osoleného a okořeněného lososa. Na pánvi rozpustíme trochu másla a na něm podusíme celý pytlík mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice). Zakápneme lžící sójové omáčky, přidáme půl lžičky soli a půl lžičky koření na ryby. Po vychladnutí podušenou zeleninou poklademe připraveného lososa. Vše smotáme jako štrúdl, přeložíme na vymazaný plech a závin potřeme rozšlehaným vejcem. Na závěr ozdobíme sýrovými proužky a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme asi 50 minut. Bramborák v županu
Ingredience: listové těsto 2 bramboráky kysané zelí anglická slanina hladká mouka vejce plátkový sýr
postup: Balíček listového těsta vyválíme na placku jako na štrúdl. Poklademe ji plátkovým sýrem. Na sýr položíme dva větší bramboráky, které posypeme asi půlkou sáčku kysaného zelí. Zelí poklademe jemně nakrájenou anglickou slaninou a vše smotáme jako štrúdl. Přeložíme na vymazaný plech a závin potřeme rozšlehaným vejcem. Na závěr ozdobíme sýrovými proužky a anglickou slaninou. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 stupňů asi 50 minut.
Předkrm
Lososiáda
Ingredience:
- listové těsto
- plátkový sýr
- 5 porcí lososa
- sáček mražené zeleniny
- koření na ryby
- sůl
- 1 lžíce sójové omáčky
- máslo
- hladká mouka
- vejce