Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Marinovaný losos v sójové omáčce s medem
Čerstvý losos nepotřebuje žádnou speciální úpravu – vychutnat si ho můžete opečeného na oleji s trochou soli a pepře. Pokud ale máte nějaký ten čas navíc a chuť si dopřát, měli byste se podívat na dnešní recept. Marinovaný losos je totiž neodolatelný!
do 1 hodiny
2 porce
Suroviny (2 porce)
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 6 lžic
- česnek 1 stroužek
- podobně velký kousek zázvoru
- filet z lososa bez kůže 300 g
- olej 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve připravte marinádu, na kterou promíchejte med, sójovou omáčku, najemno nasekaný česnek a zázvor.
- Lososa nakrájejte na kostky o hraně asi 3–4 cm, zalijte marinádou, promíchejte a nechte marinovat alespoň půl hodiny, nejlépe i přes noc.
- Na pánev nalijte olej, lososa vyndejte z marinády a nechte okapat. Na rozpáleném oleji opečte lososa dozlatova a dejte stranou.
- Zbytek marinády nalijte do pánve a nechte zredukovat, aby vznikla hustá omáčka.
- Do misky dejte postupně uvařenou rýži, mrkev, okurku a lososa a zalijte omáčkou.
- Navrch přidejte sezamová semínka, čerstvý koriandr a servírujte.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!