Suroviny
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 6 lžic
- česnek 1 stroužek
- zázvor (podobně velký kousek zázvoru)
- filet z lososa (bez kůže) 300 g
- olej 2 lžíce
K podávání
- mrkev (na nudličky)
- okurka (na tenké plátky)
- rýže (uvařená )
- sezamová semínka
- koriandr (čerstvý )
Postup přípravy
- Nejprve připravte marinádu, na kterou promíchejte med, sójovou omáčku, najemno nasekaný česnek a zázvor.
- Lososa nakrájejte na kostky o hraně asi 3–4 cm, zalijte marinádou, promíchejte a nechte marinovat alespoň půl hodiny, nejlépe i přes noc.
- Na pánev nalijte olej, lososa vyndejte z marinády a nechte okapat. Na rozpáleném oleji opečte lososa dozlatova a dejte stranou.
- Zbytek marinády nalijte do pánve a nechte zredukovat, aby vznikla hustá omáčka.
- Do misky dejte postupně uvařenou rýži, mrkev, okurku a lososa a zalijte omáčkou.
- Navrch přidejte sezamová semínka, čerstvý koriandr a servírujte.