Najděte si recept
Na co máte chuť?

Červené kari s lososem a hráškem
Potřebujete zahřát, ale polévek už máte za zimu dost? Vyzkoušejte osvědčený recept na červené kari! Tentokrát s lososem a zeleným hráškem, který dodává jídlu další krásnou barvu.
do 30 minut
3 porce
Suroviny (3 porce)
- losos 3 filety
- jarní cibulka 1 ks
- čerstvý zázvor, nakrájený 1 lžíce
- chilli paprička 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červená kari pasta 2 lžíce
- rybí omáčka 1–2 lžíce
- kokosové mléko 1 velká plechovka
- šťáva z 1/2 limety
- mražený hrášek 1 hrst
- sůl
- pepř
- olej
- čerstvý koriandr
- rýže k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejprve si ve větší tlustostěnné pánvi s trochou oleje opečte z obou stran osolené a opepřené porce lososa
- Opečeného lososa vyndejte na talíř a přikryjte alobalem.
- Ve stejné pánvi si do výpeku (můžete trochu oleje případně přidat) dejte restovat nasekaný zázvor, jarní cibulku, plátky česneku a nasekanou chilli papričku.
- Společně vše smažte maximálně minutu, aby se nezačal česnek připalovat.
- Přidejte červenou kari pastu, také ji lehce zarestujte a vše zalijte kokosovým mlékem, prošlehejte ruční metlou a provařte na mírném ohni asi 2 minuty.
- Slanost kari dodáte rybí omáčkou, tu přidávejte postupně a dle chuti.
- Nakonec přidejte zelený hráček a limetovou šťávu.
- Do kari dejte prohřát opečeného lososa. Podávejte s uvařenou rýží a čerstvými lístky koriandru.
Coolinářka
Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.
V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.
Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.
Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.