reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Červené kari s lososem a hráškem
Autor: Coolinářka Červené kari s lososem a hráškem

Červené kari s lososem a hráškem

Hodnoceno: 3x
Potřebujete zahřát, ale polévek už máte za zimu dost? Vyzkoušejte osvědčený recept na červené kari! Tentokrát s lososem a zeleným hráškem, který dodává jídlu další krásnou barvu.
do 30 minut
3 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve si ve větší tlustostěnné pánvi s trochou oleje opečte z obou stran osolené a opepřené porce lososa
  2. Opečeného lososa vyndejte na talíř a přikryjte alobalem.
  3. Ve stejné pánvi si do výpeku (můžete trochu oleje případně přidat) dejte restovat nasekaný zázvor, jarní cibulku, plátky česneku a nasekanou chilli papričku.
  4. Společně vše smažte maximálně minutu, aby se nezačal česnek připalovat.
  5. Přidejte červenou kari pastu, také ji lehce zarestujte a vše zalijte kokosovým mlékem, prošlehejte ruční metlou a provařte na mírném ohni asi 2 minuty.
  6. Slanost kari dodáte rybí omáčkou, tu přidávejte postupně a dle chuti.
  7. Nakonec přidejte zelený hráček a limetovou šťávu.
  8. Do kari dejte prohřát opečeného lososa. Podávejte s uvařenou rýží a čerstvými lístky koriandru.

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.