Suroviny
- losos 3 filety
- zázvor (čerstvý , nakrájený) 1 lžíce
- jarní cibulka 1 ks
- červené chilli papričky 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červená curry pasta 2 lžíce
- rybí omáčka 1–2 lžíce
- kokosové mléko 1 velká plechovka
- limetková šťáva z 1/2 limety
- mražený hrášek 1 hrst
- olej
- koriandr (čerstvý )
- rýže (k podávání)
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Nejprve si ve větší tlustostěnné pánvi s trochou oleje opečte z obou stran osolené a opepřené porce lososa
- Opečeného lososa vyndejte na talíř a přikryjte alobalem.
- Ve stejné pánvi si do výpeku (můžete trochu oleje případně přidat) dejte restovat nasekaný zázvor, jarní cibulku, plátky česneku a nasekanou chilli papričku.
- Společně vše smažte maximálně minutu, aby se nezačal česnek připalovat.
- Přidejte červenou kari pastu, také ji lehce zarestujte a vše zalijte kokosovým mlékem, prošlehejte ruční metlou a provařte na mírném ohni asi 2 minuty.
- Slanost kari dodáte rybí omáčkou, tu přidávejte postupně a dle chuti.
- Nakonec přidejte zelený hráček a limetovou šťávu.
- Do kari dejte prohřát opečeného lososa. Podávejte s uvařenou rýží a čerstvými lístky koriandru.