Suroviny
- červené chilli papričky 3 ks
- česnek (neloupaný) 6 stroužků
- olej (na smažení)
- kalamáry (použijte chapadla nebo tělo, které nakrájejte na proužky) 800 g
- rybí omáčka 45 ml
- vinný ocet 30 ml
- hnědý cukr 7,5 ml
- baby špenát 500 g
- rajčata (nakrájená na osminky) 2 ks
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý) 1 špetka
- koriandr (nasekané čerstvé lístky) 30 ml
Postup přípravy
- Rozřízněte chilli papričky podélně na jedné straně tak, aby zůstaly v celku. Dlaní přitlačte plochou stranu nože na česnekové stroužky, aby se otevřely. Ve woku rozehřejte olej a asi 1minutu prudce opékejte chilli a česnek.
- Přidejte kalamáry a při vysoké teplotě 1 nebo 2 minuty opékejte (kalamáry se zkroutí a zbělají). Přidejte rybí omáčku, ocet a cukr.
- Vložte do woku špenát a rajčata a restujte, dokud špenát nezměkne. Ochuťte solí a pepřem, posypte lístky koriandru a podávejte s kyprou basmati rýží.