Na dresink
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte dresink: vejce uvařte natvrdo ve vodě s octem. Pak dejte stranou žloutky, přidejte k nim sůl, pepř, kapku vinného octa a olivového oleje, citronovou šťávu, lžičku hořčice a rostlinný olej. Vše vyšlehejte. Bílky nakrájejte najemno a přidejte ke směsi se žloutky. Přisypte nadrobno nakrájenou pažitku a petrželku a promíchejte.
- Brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka. Přidejte k nim nakrájený fenykl, červenou cibuli, dresink a nasekanou nať z fenyklu.
- Na pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm chapadla z kalamárů, která jste předem osolili a opepřili. Dochuťte čerstvou bazalkou a nandejte na talíř spolu s bramborovým salátem.