Suroviny
- brambory 10 kusů
- rozmarýn 1 dávka
- olej 1 dávka
- parmezán 100 g
- koření na bruschettu 1 dávka
- grilovací koření 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 dávka
- pivo 1 láhev
Postup přípravy
1. Kuřecí stehenní řízky (jsou šťavnatější) si nakrájíme na větší kousky, které na chvíli naložíme do marinády z oblíbeného koření a oleje. Napichujeme na jehly a prokládáme slaninou a kusy červené cibule a grilujeme. Během pečení potíráme olejovou marinádou s kořením a pivem, stále obracíme, aby se maso nepřichytilo. Můžeme podávat s brambory upečenými na rozmarýnu a s brambory na smetaně se sýrem.
2. Na smetanové brambory si syrové oškrábané brambory nakrájíme na plátky, zvlhčíme olejem, okořeníme, každou porci dáme do zapékací misky a zalijeme šlehačkou. Pečeme v rozpálené troubě a ke konci posypeme parmazánem.
3. Na rozmarýnové brambory si předvaříme v osolené vodě menší omyté brambory ve slupce. Scedíme a napichujeme je na rozmarýnové stonky jako na špízy – každý host dostane jeden špíz. Potřeme olejem a grilujeme.