Ingredience
- kuřecí maso 0.5 kg
Postup přípravy
Postup přípravy
Ingredience
Postup přípravy
Půl kilogramu kuřecího masa nakrájíme na drobné kousky, vložíme do vody a vaříme
Přidáme kostku kuřecího (slepičího) bujonu pro krásné zabarvení a vaříme, dokud maso není měkké
Pak je rozmixujeme v krém a dáme opět vařit
Zahustíme moukou nebo tzv
americkou jíškou
Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev a mrazenou kukuřici, obé vložíme do vroucího krému a necháme asi minutu povařit
Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem
Polévka
Kuřecí krém
Ingredience:
- 1/2 kg kuřecího masa
- 1 bujon kuřecí
- 1/2 mrkve
- hrst mrazené kukuřice
- sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla