Hlavní chod
- bílé víno 20 cl
Postup přípravy
Z prsíček nařežeme čtyři plátky, které jemně poklepeme. Trochu osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme asi dvě hodiny uležet. Opečeme na másle na pánvi po obou stranách (podle velikosti asi 8 až 10 minut). Vyjmeme a necháme odložené v teple. Na výpek vložíme nakrájené banány, podlijeme bílým vínem a krátce podusíme, dokud banány víno nevsáknou. Přidáme silný kuřecí vývar a oloupané pomeranče pokrájené na kousky (bez jader!). Když se z banánů vytvoří kaše, podlijeme vše smetanou, dochutíme solí, bílým pepřem a šafránem a podle chuti přidáme citronovou šťávu. Na chvíli vložíme opečená krůtí prsa a necháme prohřát.
Příloha: Ořechová rýže
Ingredience: 250 g rýže100 g hrubě nasekaných vlašských ořechůtrocha máslasůl
postup:
Na přepuštěném másle orestujeme ořechy, přidáme opranou rýži a zalijeme půllitrem vody. Osolíme a necháme na plotně, dokud rýže nepojme všechnu vodu. Nádobu přikryjeme poklicí a necháme na vypnuté plotně dojít.
Hlavní chod
Krůtí prsa na banánech a pomerančích s ořechovou rýží (vlastní recept)
Ingredience:
- 800 g krůtích prsou
- 4 zralé banány
- 4 pomeranče
- 20 cl smetany
- 10 cl kuřecího vývaru
- 20 cl bílého vína
- sůl, bílý pepř mletý, šafrán
- přepuštěné máslo na orestování krůtích prsíček
- šťáva z menšího citronu na dochucení