Svatava Vašková / Coolinářka

Kedgeree: Britská kari rýže s uzeným lososem a vejcem

Moje hodnocení
5x

Znáte Kedgeree (čti kedžrí)? Tento pokrm je původně indický. V Anglii se ale velice ujal a lidé ho už považují za tradiční britskou specialitu. Dokonce si Kedgeree dávají velmi často k snídani.

2 porce
30 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy:

  1. V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem.

  2. Přidejte i rýži, kterou orestujte, ať se obalí tukem, a poté zalijte půlkou vývaru. Vařte 10 minut, pak přidejte hrášek a zbytek vývaru a vařte dalších 10 minut.

  3. Přidejte kari, kardamom a sůl.

  4. Hotovou kari rýži přendejte do talířů a přidejte k ní kousky uzeného lososa a rozpůlená vajíčka. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte citronem.

Pokud milujete indickou kuchyni, určitě vyzkoušejte domácí naan podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty