Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- červená cibule 1/2 ks
- stroužek česneku 2 ks
- rýže basmati ((např. značka SOS)) 200 g
- kuřecí vývar 400 ml
- mražený hrášek 160 g
- kari koření 1 a 1/2 lžíce
- kardamom (mletý) 1 špetka
- sůl
- uzený losos 100 g
- vařená vejce 2 ks
- petrželka 1 svazek
- citrony 1/2 ks
Postup přípravy:
-
V pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem.
-
Přidejte i rýži, kterou orestujte, ať se obalí tukem, a poté zalijte půlkou vývaru. Vařte 10 minut, pak přidejte hrášek a zbytek vývaru a vařte dalších 10 minut.
-
Přidejte kari, kardamom a sůl.
-
Hotovou kari rýži přendejte do talířů a přidejte k ní kousky uzeného lososa a rozpůlená vajíčka. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte citronem.
Kedgeree: Britská kari rýže s uzeným lososem a vejcem Zdroj: Milluji
Pokud milujete indickou kuchyni, určitě vyzkoušejte domácí naan podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE