zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Česnečka s pečeným pastinákem
Autor: Marek Kučera Česnečka s pečeným pastinákem

Česnečka s pečeným pastinákem

Hodnoceno: 0x
Milované krémové polévky se už v jídelníčcích usídlily natrvalo. V téhle jemně sladkou chuť pastináku a fazolí podtrhuje česnek, ale i jeho drsnost senzačně zkrotí upečení.
do 1,5 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. V plechu na pečení s vyšším okrajem promíchejte česnek, pastinák, cibuli, olej, rozmarýn, sůl a pepř. Vložte do trouby a pečte 45 až 55 minut, až budou česnek a pastinák měkké.
  2. Česnek vymáčkněte ze slupek přímo do nádoby robota a rozmixujte se vší zeleninou, fazolemi, vývarem nebo vodou a citronovou šťávou dohladka. Mixujte případně po částech a je-li třeba, přidejte trochu vody nebo vývaru.
  3. Hladkou polévku vraťte do hrnce a na mírném plameni ji prohřejte – promíchávejte ji při tom, aby se nepřichytávala ke dnu. Podávejte ji v miskách, zakápnutou trochou olivového oleje a posypanou nasucho opraženými semínky.

Česnečka s pečeným pastinákem  Foto: Česnečka s pečeným pastinákem; foto: Marek Kučera

Uložit

reklama